Eemland zuid, 08.55 uur

Utrecht 23-02-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Rij-ontzegging

AMERSFOORT Op zondag 22 februari werd een automobiliste aangehouden voor het rijden tijdens een rij-ontzegging.

Rond 22.05 uur zagen politiemensen een automobilist over de Westerstraat in strijd met de geslotenverklaring rijden. Zij gaven hem een stopteken. De man, 31 jaar oud en afkomstig uit Amersfoort, bleek tevens een rij-ontzegging te hebben. Hij had zijn rijbewijs in moeten leveren omdat hij enkele malen onder invloed van alcohol een auto had bestuurd.

De automobilist werd aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden tijdens een rij-ontzegging en rijden in strijd met de geslotenverklaring.

Straatroof

AMERSFOORT Op zondag 22 februari werd een vrouw van haar tas beroofd.

Rond 17.00 uur liep een 59-jarige vrouw uit Amersfoort over de Van Sytzamastraat in de richting van de Stadsring. Plotseling werd zij van achteren benaderd door twee jongens. Zij grepen haar tas en renden weg. Een getuige rende nog achter de jongens aan, maar raakte ze op de Galoppeerbaan kwijt. In de tas bevond zich een klein geldbedrag en een bos sleutels.

De verdachten voldeden aan het volgende signalement:


1) Donkergetinte jongen, 16 17 jaar, 1.70 1.75 meter en een normaal postuur. Hij droeg een halflange creme-kleurige jas met een iets donkerder bontkraag en capuchon;


2) Donkergetinte jongen, 16 17 jaar, ± 1.65 meter, normaal postuur en kort zwart krullend haar. Hij droeg een halflange blauwe jas met een bontkraag (ecru-kleurig) en capuchon en een zwarte broek.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Gewonden bij aanrijding

AMERSFOORT Op zondag 22 februari raakten twee betrokkenen gewond bij een aanrijding tussen een snorfiets en een fiets.

Rond 12.00 uur reed een 31-jarige vrouw uit Amersfoort met haar snorfiets over het fietspad van de Lage Boog, gaande in de richting van de Hoge Boog. Bij haar achterop zat haar 4-jarige zoontje. Doordat de vrouw onwel werd, zag zij geen kans om met haar snorfiets te remmen en botste op een voor haar rijdende 64-jarige fietser uit Hoogland. Beiden kwamen ten val.

De man, vrouw en het jongetje werden per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Alle drie hadden licht hoofdletsel opgelopen en mochten na behandeling het ziekenhuis verlaten.

As

LEUSDEN Op zondag 22 februari heeft kort brand gewoed in een berging.

Op zondagochtend maakte een 40-jarige bewoner van een woning aan de Charlotte de Bourbonlaan zijn open haard schoon en deed de brandresten in een vuilniszak. Hij zette de vuilniszak in de berging. Rond 11.15 uur bleek brand te woeden in de schuur. Vermoedelijk doordat er nog smeulende resten in de as zaten, is er brand ontstaan in de vuilniszak. De brandweer had de brand snel onder controle. De berging liep brandschade op.