Eemland noord 09.30 uur

Utrecht 23-02-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Beroving
BAARN In de nacht van zondag op maandag is een 21-jarige man uit Baarn beroofd van zijn bromfiets.

Omstreeks 03.20 uur reed de man over de Generaal van Heutszlaan. Daar werd hij door 2 mannen, ook rijdend op een bromfiets, met een smoes aan de kant gezet. Hierop trok één van de verdachten een voorwerp sterk gelijkend op een vuurwapen en dwong de 21-jarige man van zijn bromfiets af te stappen. De man stapte af en beide verdachten gingen er op de 2 bromfietsen vandoor in de richting van paleis Soestdijk.

Signalement van de 2 verdachten:
Man met het vuurwapen: Man met getinte huidskleur, tussen de 20 en 25 jaar oud, lengte ong. 1.85 m. Hij droeg een zwartleren jas en een zwarte baseballpet. Hij sprak Nederlands met een licht accent. Man 2: Negroïde man, tussen de 20 en 25 jaar oud, lengte ong. 1.65 m. Hij droeg een kort donker fleecejack en witgroene sportschoenen.

De politie vraagt getuige(n) contact op te nemen met politiedistrict Eemland noord: 0900-88 44.

Verdachten aangehouden
SOEST In de nacht van zondag op maandag zijn 3 mannen aangehouden met autoradios en inbraakgereedschap in de achterbak van hun auto.

Omstreeks 00.05 uur kreeg de politie een melding dat een auto met drie inzittenden, zich verdacht ophield bij een aantal woningen op de Nachtegaalsweg. Daar aangekomen zag de politie de auto net wegrijden. Op de Beukenlaan werd de auto staande gehouden en gecontroleerd. In de achterbak werden verschillende autoradios en inbraakgereedschappen gevonden. De inzittenden waren een 24-jarige man uit Soest, een 24-jarige man uit Soesterberg en een 29-jarige man uit Amersfoort. De verdachten zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.