Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 23 februari 2004

* VERDACHTEN STRAATROOF AANGEHOUDEN
SPIJKENISSE - Zondagavond omstreeks half zeven werden een 16-jarige Rotterdammer en een 19-jarige man uit Dordrecht aangehouden nadat zij in de metro richting Spijkenisse een 17-jarige jongen uit Spijkenisse hadden beroofd. Het slachtoffer werd nabij het metrostation De Akkers meerdere malen geslagen en getrapt door drie personen. Vervolgens werd zijn mobiele telefoon weggenomen. Op het moment dat de verdachten uitstapten konden twee van hen door RET-personeel worden aangehouden. Zij werden overgebracht naar het politiebureau Spijkenisse waar zij in verzekering werden gesteld. Naar de derde verdachte wordt door de recherche van district De Eilanden een nader onderzoek ingesteld.


* VROUW VAN TAS BEROOFD
CAPELLE AAN DEN IJSSEL -Zondagavond omstreeks half acht werd op de Bermweg een 53-jarige vrouw uit Capelle a/d IJssel beroofd van haar tas.
Het slachtoffer reed op haar fiets toen zij werd ingehaald door een bromfiets met daarop twee mannen. Eén van hen gaf haar een duw, waardoor de vrouw viel. Men probeerde de tas uit de handen van de vrouw te trekken wat uiteindelijk na een bedreiging ook lukte. Hierna gingen de mannen er vandoor.


* MAN SLAAT EX MET HAMER OP HOOFD
ROTTERDAM - Zondagmorgen hield politiepersoneel van het district Oost in een woning in de Honingbijstraat een 47-jarige man uit Eindhoven aan wegens poging doodslag. De man had 's morgens rond zes uur zijn ex-echtgenote, een 34-jarige Rotterdamse, met een hamer op haar hoofd geslagen, terwijl zij lag te slapen. Vervolgens ontstond een worsteling, waarbij de vrouw de man uit haar slaapkamer werkte.
De man kon in de woning worden aangehouden en werd in verzekering gesteld, terwijl het slachtoffer voor behandeling een ziekenhuis werd vervoerd.