Gemeente Zwolle

Jeugdtuinen weer van start

Alle kinderen van 9, 10 en 11 jaar oud hebben deze maand van de gemeente een brief ontvangen waarin zij worden uitgenodigd zich aan te melden voor één van de zes jeugdtuinen in Zwolle. Onder begeleiding van een tuinman en vrijwilligers zaaien, planten en oogsten de kinderen hun eigen bloemen en groenten.

Het jeugdtuinseizoen loopt van april tot oktober 2004. Dankzij een uitgekiend teeltplan is er voor de kinderen gedurende het hele seizoen van alles te zien en te doen. Er zijn zes jeugdtuinen in Zwolle: § Tuin Stadshagen aan de Oude Wetering ter hoogte van de molenwoningen; § Tuin Aalanden aan de Pergolesistraat;
§ Tuin de Luchtbode aan de Ruusbroecstraat;
§ Tuin de Nooterhof aan de Goertjesweg;
§ Tuin Westenholte aan de Papaverweg;
§ Tuin Zwolle-Zuid aan de Oude Deventerstraatweg (Oud-Schelle).

Vrijwilligers gevraagd!
Zonder vrijwilligers geen jeugdtuinen. En nieuwe vrijwilligers zijn hard nodig! Er zijn geen groene vingers nodig om de kinderen te begeleiden, want er is steeds een professionele tuinman in de buurt. Enthousiasme is voor de kinderen wel veel waard. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij de gemeente via telefoonnummer (038) 498 29 31 (op werkdagen tussen 09.00 en 12.00 uur).

Aanmelden
Kinderen die mee willen doen dienen zich zo spoedig mogelijk op te geven bij mevrouw Versteegh of mevrouw Paalman van de gemeente Zwolle: (038) 498 29 31 (op werkdagen tussen 09.00 en 12.00 uur).


---