Gemeente Leiden

Archeologisch onderzoek Stadhuisplein

Publicatiedatum: 20 februari 2004

Het bureau Monumenten & Archeologie van de gemeente Leiden voert tussen 23 februari en 5 maart archeologisch onderzoek uit op het Stadhuisplein. Het verkennende onderzoek zal duidelijk maken welke bewoningssporen in de bodem bewaard zijn gebleven.

BOUWEN EN WONEN - Begin jaren tachtig werd ook al eens archeologisch onderzoek in dit gebied gedaan. Er werden toen vondsten gedaan uit de twaalfde en dertiende eeuw.

Het archeologisch onderzoek dat binnenkort start vindt plaats wegens de plannen voor de bouw van een fietsenstalling onder het Stadhuisplein.

Bij deze geplande bouw verdwijnt een belangrijk deel van het Leidse bodemarchief waarin historische kennis bewaard ligt. Door het archeologisch onderzoek garandeert de gemeente dat deze informatie van het verleden van dit stukje Leiden behouden blijft.

Tijdens de werkzaamheden blijven zowel het stadhuis als City Hall voor bezoekers toegankelijk. Voor geĂŻnteresseerden geven de archeologen elke dag tussen 12.00 en 12.30 uur ter plekke toelichting op hun werkzaamheden.

Deze pagina is gewijzigd op 20-02-2004