Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Kamerstuk, 23-2-2004

DBCs en privacy

De Voorzitter van de Tweede Kamer
der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA DEN HAAG

DBCs en privacy

23 februari 2004

Tijdens het Algemeen Overleg over Diagnose Behandeling Combinaties (DBCs) d.d. 11 december 2003 heb ik toegezegd om vooruitlopend op een algemene voortgangsrapportage in april over de DBC-invoering, een beschrijving van het thema privacy in de DBC-systematiek toe te zenden. De afgelopen maanden is veel aandacht geschonken aan dit onderwerp. Gelet op de nauwe betrokkenheid van het College bescherming persoonsgegevens (CBP) bij dit onderwerp, heeft dit geresulteerd in een gezamenlijke brief van het CBP en het ministerie van VWS aan de veldpartijen. Ik stuur u bij deze een afschrift van deze brief.

De brief beschrijft de gezamenlijke aanpak van het ministerie van VWS en het CBP ten aanzien van privacy in de DBC-systematiek. Deze aanpak houdt een werkwijze voor uitwisseling van persoonsgebonden informatie en wet- en regelgeving in. Voor de algemene beschrijving van de DBC systematiek verwijs ik u naar de brief over de gefaseerde invoering van de DBCs d.d. 10 oktober 2003.

De gezamenlijke aanpak maakt dat de invoering van de DBC-systematiek op 1 juli 2004 niet belemmerd wordt door privacy-aspecten. De declaratie van de segment B-DBCs vindt volledig gespecificeerd plaats. Vervolgens wordt in overleg met alle betrokkenen een definitieve werkwijze ontwikkeld. Deze nieuw te ontwikkelen systematiek zal operationeel moeten zijn voordat het segment van de vrije prijsonderhandelingen wordt uitgebreid.

De Minister van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport,

H. Hoogervorst

* PDF - Kamerstuk - DBCs en privacy

Om het kamerstuk op te halen:

Zie het origineel
DBCs en privacy (nieuw venster)
Kamerstuk, 23-2-2004 (8 pag., 99 kB)