Ingezonden persbericht

Oplagebedrijf De Telegraaf beheert relaties met Q_Relatie

Succesvolle implementatie relatiebeheerpakket Q_Relatie bij Oplagebedrijf van Dagblad De Telegraaf

HOUTEN, 20040223 -- Medio januari 2004 heeft Quobell de implementatie van haar relatiebeheerpakket Q_Relatie bij het Oplagebedrijf van De Telegraaf afgerond. Binnen de uitgeversmaatschappij De Telegraaf is het Oplagebedrijf verantwoordelijk voor het verkopen van abonnementen op dagbladen en tijdschriften, wat onder andere plaats vindt tijdens evenementen zoals beurzen en braderieën. Het Oplagebedrijf had sterke behoefte dit proces door middel van een geautomatiseerd systeem beter te ondersteunen.


Voorafgaand aan de implementatie is het deelnameproces in kaart gebracht en een informatieanalyse uitgevoerd. Resultaat van dit korte traject was een advies hoe het relatiebeheerpakket Q_Relatie bij het Oplagebedrijf te implementeren. Vervolgens heeft Quobell in circa 4 weken het standaard pakket geïmplementeerd en het aanvullend gewenste maatwerk gerealiseerd.

"Door het inzetten van Q_Relatie hebben we het deelnameproces van beurzen en braderieën snel en efficiënt geautomatiseerd. Via de webversie van de applicatie hebben onze verkoopleiders in de buitendienst vanaf elke locatie direct inzage in de actuele voortgang van evenementdeelnames. Dankzij Q_Relatie is het werk een stuk vereenvoudigd!" aldus Hugo van Waard, informatie manager Oplagebedrijf van De Telegraaf.

Q_Relatie is volledig gebaseerd op de technologie van Oracle, gekoppeld aan Microsoft Office producten als Word en Excel, eenvoudig te integreren met andere software en tevens via een intranet te implementeren.

Q_Relatie is niet gericht op specifieke branches en is, mede door de gunstige prijsstelling, uitermate geschikt voor het MKB en overheidsinstellingen als gemeenten en provincies. Met name de onlangs door Oracle geïntroduceerde Oracle Standard Edition One maakt applicaties gebaseerd op Oracle technologie meer en meer bereikbaar voor het MKB.

Quobell is IT-dienstverlener gespecialiseerd in Oracle, Java en internet. Als Certified Partner van Oracle biedt Quobell een brede dienstverlening aan rond de database, application server en producten van Oracle.