Time : 6:13:18 PM
Date : Monday, February 23, 2004
Sender Name: Ministère de l'intérieur

Minister Dewael reageert op Brusselse gouverneur Paulus de Chatelet

Minister Dewael reageert op Brusselse gouverneur Paulus de Chatelet Vice-eerste minister en minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael heeft kennis genomen van de opmerkingen van de gouverneur van Brussel over het tekort aan middelen voor crisismanagement bij rampen of ongevallen.

De minister onderstreept dat op het vlak van het crisismanagement voor Brussel-Hoofdstad door zijn departement verhoudingsgewijze dezelfde middelen worden gereserveerd als voor de provincies. Bovendien kan de gouverneur van Brussel voor crisissituaties, die zij moet coördineren, te allen tijde gebruik maken van de faciliteiten van het Crisiscentrum van de Regering dat bijna naast haar ambtswoning gelegen is. Indien nodig kan de gouverneur eveneens de mobiele commandomiddelen en de communicatievoertuigen van de civiele bescherming of de federale politie onmiddellijk ter beschikking krijgen.

Het feit dat de Brusselse regio niet zou beschikken over een crisiscentrum dat beantwoordt aan de wensen van de gouverneur, kan door de gouverneur niet als excuus worden ingeroepen om haar ambtshalve opdrachten niet ten volle te vervullen. Het behoort eveneens tot haar opdracht om in crisissituaties, die ze coördineert, aan de Minister van Binnenlandse Zaken de middelen of versterkingen te vragen waarover ze zelf voor de bestrijding van noodsituaties niet zou beschikken.

Perscontact : Laurent Panneels 0475/43.91.41