GroenLinks


-

Ingrid Bétancourt

23 februari 2004

Vandaag, 23 februari 2004, is het precies twee jaar geleden dat de Colombiaanse presidentskandidate van de Groene partij Oxígeno, Ingrid Bétancourt, tijdens de campagne voor de presidentsverkiezingen werd ontvoerd door leden van de FARC (Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia)

Ingrid Bétancourt (1961) is vanaf 1990 actief in de politiek. Vanaf 1994 vocht zij als groene parlementariër voor een betere toekomst van Colombia. Vanaf haar entree in de politiek vocht Ingrid Bétancourt tegen corruptie en geweld, hamerde ze op het belang van regionale ontwikkeling en kwam ze op voor haar armste landgenoten. Bétancourt richtte haar eigen partij op, Oxígeno (zuurstof) geheten, en stelde zich kandidaat voor de presidentsverkiezingen in mei 2002.

Internationaal worden acties ondernomen om haar lot onder de aandacht te houden. Zij zijn internationaal een symbool geworden voor een wankele democratie en gebrek aan vrije meningsuiting.

Wat kunt ú doen?
Ga naar de volgende website en stuur vandaag nog een solidariteitsbrief aan Ingrid Bétancourt of aan een van de andere 3000 ontvoerden in Colombia!

Meer lezen:

- Zie de engelstalige website over Ingrid Bétancourt.


- Zie het artikel in het GroenLinks Magazine van afgelopen oktober.


- Zie de GroenLinks actie van 1 jaar geleden.

Tot slot,
De VPRO zendt dinsdag 24 februari op Nederland 3 van 23:40 tot 0:55 uur een documentaire uit: "The Kidnapping of Ingrid Bétancourt" (VS, 2003; Victoria Bruce & Karin Hayes)


-
Meer weten? E-mail info@groenlinks.nl