Tiscali

Herintroductie TISCALI spraakdiensten start met Voice over IP Strategische kerngebieden Tiscali: data, spraak en video

Utrecht, 24 februari 2004 - Tiscali, het Europese internet communicatiebedrijf, heeft een overeenkomst gesloten met Netcentrex voor het leveren van nieuwe IP-telefoniediensten (telefonie via internet). Tiscali was de eerste Europese operator die in 2000 al een IP-gebaseerde spraakdienst leverde waarmee gebruikers van PC naar PC konden bellen én van telefoon naar PC. Nu werkt Tiscali aan een grote herintroductie van de "voice"-diensten.

De herlancering maakt deel uit van de specifieke strategie van Tiscali waarbij het netwerk - en het uitgebreide ADSL klantenbestand - optimaal wordt ingezet. Tiscali doet dit door selectieve investeringen in de zogenaamde LLU (local loop unbundling = uitrollen van het eigen Tiscali netwerk) die erop zijn gericht om kwalitatieve diensten te leveren op drie kerngebieden: data, voice en video.

Voor de ontwikkeling van de nieuwe Voice over IP diensten werkt Tiscali samen met Netcentrex, een toonaangevend platform waar spraak en data samenkomen ("convergentie") om een nieuwe generatie diensten mogelijk te maken. Met Netcentrex kan Tiscali een scala aan telefonieproducten bieden van de hoogste kwaliteit tegen de scherpste prijzen.

"Wij zijn er klaar voor om alle mogelijkheden van de nieuwste technologie in de praktijk te brengen. VOIP is een van de buitenkansen daarbinnen. Al vanaf het begin profileert Tiscali zich als het internet communicatiebedrijf, met als doel allerlei soorten communicatiediensten te leveren via internet. Dit varieert van het maken van verbinding tot het leveren van spraak en, voor het eind van dit jaar, video. Wat we nu op touw zetten binnen drie kerngebieden, data, spraak en video, is helemaal in lijn met onze missie," zegt John Joosten, Country Manager Tiscali Nederland.

Over Tiscali
Tiscali S.p.A., (Nuovo Mercato, Milan: TIS; Nouveau Marché, Paris: 005773), 'the Internet Communication Company', biedt breedband- en inbelinternettoegang voor consumenten en zakelijke doeleinden, innovatieve communicatiediensten en content. Op 31 december 2003 had Tiscali 7,8 miljoen actieve gebruikers waarvan 840.000 breedbandabonnees, een gestage groei. In de eerste maanden van 2004 werd het aantal van 1 miljoen ADSL abonnees bereikt. De corporate website van Tiscali is www.tiscali.com