Politie Twente

Persberichten Politie Twente 24 februari 2004

Aanrijding met letsel

Twee taxi's komen met elkaar in aanrijding, drie personen naar het ziekenhuis

Oldenzaal

Dinsdagmorgen 24 februari om ongeveer 03.20 uur wordt een aanrijding doorgegeven op de Enschedesestraat in Oldenzaal. Bleek dat een 41 jr. taxichauffeur uit Borne met zijn taxi had gereden over de Enschedesestraat tussen de JH Nieuwenhuisstraat en de Lossersestraat in Oldenzaal. Op een gegeven moment wilde hij keren op de weg en zag daarbij een achteropkomende taxi, bestuurd door een 27 jr. Oldenzaler over het hoofd, een aanrijding was het gevolg. Beide voertuigen moesten worden afgesleept. Drie personen, de 41 jr. chauffeur met een inzittende van zijn taxi, een 22 jr. Oldenzaler, en een inzittende van de andere taxi, een 57 jr. Enschedeer, werden door een ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (bps: 04-023003)

Rijden onder invloed

Motorrijder met 0.9 promille aangehouden

Albergen

Surveillerende politiemensen zagen maandagmiddag 23 februari om ongeveer 13.15 uur over de Zenderenseweg in Albergen een motorrijder rijden die nogal wat haast had. Op de Ootmarsumsestraat in Albergen stopte de motorrijder en werd hij gecontroleerd. Alcoholgebruik bleek en hiervoor werd hij, een 22 jr. man uit Albergen, aangehouden. Aan het bureau wees de ademanalyse 0,9 promille uit. Proces-verbaal tegen de 22 jr. wordt opgemaakt. (bps: 04-022672)

Rijden onder invloed

Automobilist met 0.76 promille achter het stuur

Hengelo

Dinsdagmorgen 24 februari omstreeks 02.25 uur werd op de Mr. Troelstrastraat in Hengelo een 59 jr. automobilist uit die plaats gecontroleerd. Hij bleek te veel alcoholhoudende dranken te hebben genuttigd. Hiervoor moest hij mee naar het bureau waar de ademanalyse 0.76 promille uitwees. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-022993)

Aanhoudingen bij diefstal uit auto

Twee personen aangehouden die papieren halen uit een niet afgesloten auto

Oldenzaal

Een politieagent in burger op weg naar huis, ziet maandagavond 23 februari omstreeks 22.20 uur dat een aantal jongeren tussen geparkeerde auto's liepen op het parkeerterrein aan de Prins Hendrikstraat - Steenstraat in Oldenzaal. Van een aan de Prins Hendrikstraat staande geparkeerde auto werd het portier geopend en twee personen namen iets uit de auto weg. Het portier was niet afgesloten geweest. Hierop liepen de twee weg richting het ziekenhuis en op de hoek Prins Hendrikstraat - Beatrixstraat werden de spullen, papieren, die uit de auto waren gepakt, op straat gegooid. Ondertussen was reeds door de politieman in burger gebeld met het bureau en konden de twee, Hengeloers van 20 en 22 jaar, met behulp van ter plaatse gekomen collega's op de Prins Bernhardstraat in Oldenzaal worden aangehouden. Ze zijn overgebracht naar het bureau en daar voor de rest van de nacht opgesloten. In de loop van dinsdag de 24e zijn beiden afgehoord en proces-verbaal wordt opgemaakt. De papieren die waren weggegooid zijn verzameld en meegenomen naar het politiebureau en zullen aan de eigenaar van de auto worden teruggeven. (bps: 04-022975)

Aanhouding na mishandeling

Jongen aangehouden die zich vervelend gedraagt en man slaat

Oldenzaal

Surveillerende politiemensen zien maandagavond om ongeveer 18.45 uur een rij wachtenden staan bij een pinautomaat aan de Nagelstraat in Oldenzaal. Gezien wordt dat een jongen zich erg vervelend gedraagt en steeds probeert voor te dringen. Een naar later blijkt 22 jr. man uit Nijmegen was op een gegeven moment het gedrag van de jongen zat en gaf hem een duw. Hierop sloeg de jongen, een 19 jr. Oldenzaler, de 22 jr. tot twee keer toe op zijn gezicht. Een gezwollen oog en een tand door de lip waren het gevolg. De 19 jr. werd ter plaatse aangehouden en de 22 jr. is naar het bureau gegaan voor het doen van aangifte. Aan het bureau is de 19 jr. afgehoord en proces-verbaal ter zake mishandeling, wordt tegen hem opgemaakt. (bps: 04-022916)

Rijden onder invloed

Automobilist met ruim 1.4 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Enschede

Een 61 jr. automobilist uit Enschede werd dinsdagmorgen 24 februari om ongeveer 01.30 uur gecontroleerd op de Broekheurnering in zijn woonplaats. Alcoholgebruik bleek en de 61 jr. werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier wees de ademanalyse 1.47 promille uit en werd zijn rijbewijs ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-022982)

"Snelle" motorrijder

Motorrijder probeert te ontsnappen, maar kan toch worden aangehouden. Motor inbeslaggenomen.

Enschede

Surveillerende politiemensen reden maandagavond 23 februari om ongeveer 21.15 uur over de Hengelosestraat In Enschede. Voor hen zien ze een motorrijder rijden die duidelijk harder gaat dan is toegestaan. Bij het zien van de politieauto werd de snelheid opgevoerd en werd op de kruising Hengelosestraat - Singels het rode verkeerslicht genegeerd. Ter hoogte van de Van Galenstraat reed de motorrijder tussen een aantal paaltjes door waar de politieauto niet tussendoor kon en werd hij uit het oog verloren. Even later werd de motor op de Stadsgravenstraat in Enschede aangetroffen en werd de bestuurder, een 32 jr. man uit Borne, aangehouden en meegenomen naar het bureau. De motor is afgesleept. Aan het bureau bleek dat de motor niet verzekerd was en dat er een kentekenplaat opzat van een andere motorfiets. De motor is inbeslaggenomen en de nodige processen-verbaal worden opgemaakt. (bps: 04-022956)

Auto gestolen

Zwarte Opel Corsa bij woning eigenaresse gestolen

Enschede

In de avond - nacht van 22 op 23 februari werd tussen 16.30 en 04.30 uur, bij een woning aan de Waterlelielaan in Enschede, een zwarte Opel Corsa ontvreemd. De auto is voorzien van het kenteken TX-91-SH en de 29 jr. eigenaresse heeft aangifte gedaan. (bps: 04-022493)

Auto gestolen

Auto ontvreemd vanaf parkeerplaats zwembad "De Wilder"

Haaksbergen

Een 62 jr. inwoner van Aalten ontdekte maandagmiddag omstreeks 14.55 uur dat zijn auto, een groene Citroen Xsara was ontvreemd vanaf de parkeerplaats van zwembad "De Wilder" aan de Scholtenhagenweg in Haaksbergen. De auto heeft als kenteken TR-BL-52 en in de auto lagen o.a. een aantal tassen met kleding. Het vermoeden bestaat dat de dader cq daders de autosleutels uit de kleding van de 62 jr. in de kleedruimte van het zwembad hebben gehaald. (bps: 04-022772)

Aanhouding autokrakers

Getuigen betrappen autokrakers en geven signalementen door, hierdoor kunnen de twee worden aangehouden

Enschede

Maandagavond 23 februari omstreeks 19.30 uur wordt gemeld dat op de JHW Robersstraat in Enschede getuigen achter twee autokrakers aanzitten. De twee weten te ontkomen, maar naar aanleiding van de opgegeven signalementen worden ze even later door politiemensen gesignaleerd op de Willem de Clerqstraat in Enschede en alsnog aangehouden. De twee, Enschedeers van 29 en 31 jaar, worden overgebracht naar het bureau en daar opgesloten. Bleek dat getuigen hadden gezien dat de twee aan de Robersstraat een auto hadden opengebroken van een 28 jr. bewoner van die straat. Bij het zien van de getuigen waren de twee er vandoor gegaan, zonder dat iets uit de auto werd weggenomen. Onderzoek wordt ingesteld. (bps: 04-022935)

Veelpleger aangehouden

Notoire winkeldief gepakt die zich bij justitie moet verantwoorden

Enschede

Maandagmorgen 23 februari werd door personeel van een supermarkt aan de Kuipersdijk in Enschede, een 21 jr. Enschedeer betrapt bij het stelen van een drietal pakjes met scheermesjes. De 21 jr. werd overgedragen aan de politie en daarop meegenomen naar het bureau. Hier bleek het dat de 21 jr. op de lijst van veelplegers voorkwam en bij justitie moest worden aangemeld. Dit werd gedaan en op dinsdag de 24e moet hij zich daar verantwoorden. (bps: 04-022495)

Aanhouding na mishandeling

Passagier taxi mishandelt chauffeur en verkeert in staat van openbare dronkenschap

Enschede

Dinsdagmorgen 24 februari om ongeveer 01.55 uur werd doorgegeven dat op de Oldenzaalsestraat in Enschede een taxichauffeur problemen had met een klant. Ter plaatse troffen de politiemensen een 23 jr. taxichauffeur uit Enschede die vertelde dat hij aan de Brinkstraat in Enschede een klant had opgepikt die naar de Fazantstraat in Enschede wilde. Op de Oldenzaalsestraat hoek De Heurne moest hij stoppen en wilde de klant zonder te betalen, de meter stond op 5 euro, weg lopen. De chauffeur kon dit verhinderen. Hierbij kreeg hij een klap in zijn gezicht van de klant, maar met behulp van een ter plaatse gekomen collega kon de 26 jr. worden vastgehouden tot de politie kwam. Deze nam hem, een 26 jr. Enschedeer, mee en sloot hem aan het bureau in eerste instantie op in een dronkenmanscel, dit gezien de staat van openbare dronkenschap, waarin hij verkeerde. De taxichauffeur doet aangifte van mishandeling en proces-verbaal tegen de 26 jr. zal worden opgemaakt. (bps: 04-022988)

Jan Camphuis.: 053-4555588


---- --