Politie Zuid-Holland-Zuid

24/02 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

24-02-2004 - Persberichten District II

BOTSING
GROOT-AMMERS- Een 79-jarige man uit Nieuwpoort is gewond geraakt. Hij fietste op maandagmiddag 23 februari over de Gelkenes. Twee meisjes stonden daar op de wegversmalling op een stuk beton. De fietser raakte door onbekende oorzaak de twee 11-jarige meisjes uit Groot-Ammers. Zowel de man als de meisjes vielen. De fietser bleef geheel bij kennis maar werd met een bebloed hoofd per ambulance overgebracht naar het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. De meisjes kwamen met de schrik vrij.

GETUIGEN GEZOCHT VAN AANRIJDING
GORINCHEM In de nacht van zaterdag op zondag 15 februari 2004 vond er omstreeks 2.00 uur een aanrijding plaats tussen twee personenautos op de afrit van de A15 Gorinchem-Oost/Arkel (T-splitsing met de Spijksesteeg). Een 20-jarige vrouw uit Spijk kwam met haar voertuig (een donkerkleurige BMW) vanuit de Spijksesteeg richting Spijk, een 24-jarige man uit Leerdam kwam met zijn voertuig (donkerkleurige Peugeot) vanaf de afrit A15 en wilde richting Gorinchem rijden toen zij een aanrijding kregen. Beiden verklaarden door groen licht gereden te zijn. Zowel de beide bestuurders als hun passagiers liepen bij het ongeval letsel op. De politie is op zoek naar getuigen van het ongeval. Bent u getuige geweest van dit ongeval of heeft u meer informatie, belt u dan met de politie: 0900-8844 (lokaal tarief).

MANNEN AANGEHOUDEN
LEERDAM- Twee mannen zijn aangehouden. Op maandagmiddag 23 februari werd een 19-jarige man uit Leerdam bedreigd door een 43-jarige man uit Leerdam. Dit was in de buurt van het station. Aanleiding was een relationele kwestie. Beide mannen gingen daarna weer uit elkaar. s Avonds zocht de 43-jarige samen met een 40-jarige man de 19-jarige weer op. Hij bevond zich toen voor een koffiehuis op de Patrimoniumstraat. De 19-jarige werd toen geslagen met een knuppel. Hij deed aangifte bij de politie. De politie hield zowel de 40-jarige man als de 43-jarige man aan op maandagavond in hun woningen.

RIJBEWIJS KWIJT
PAPENDRECHT- Een 57-jarige man uit Papendrecht is aangehouden. De man reed in de nacht van maandag op dinsdag 24 februari over de Jacob van Ruijsdaelstraat. De man bleek veel te veel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden. De man moest zijn rijbewijs inleveren.

BALDADIG
GORINCHEM- Twee jongetjes zijn aangehouden. Op maandagmiddag 23 februari bevonden dit 14-jarige jongetje uit Gorinchem en zijn 13-jarige maatje uit Gorinchem zich op het dak van een school aan het Retranchement. De jongens zouden takken vanaf het dak richting de op het schoolplein spelende kinderen gooien. De politie kwam ter plaatse en liet de jongens van het dak komen. Hierna moesten ze mee naar het politiebureau. De jongens krijgen een doorverwijzing naar bureau Halt.

DUBBEL
GORINCHEM- Een 19-jarige man uit Gorinchem is aangehouden. De man bevond zich in de nacht van maandag op dinsdag 24 februari op de tussen de Bruggen. De man, gekleed in carnavalstenue, was beschonken. Hij vouwde een verkeersbord met het reglement verkeersregels en verkeerstekens dubbel. De politie nam de carnavalvierder mee naar het politiebureau.