QUALCOMM INCORPORATED

QUALCOMM Kondigt Digital Rights Management Solution aan

CANNES, Frankrijk, February 24/PRNewswire/ --


- Bescherming Beschikbaar voor WCDMA (UMTS)-chipsets -


- 3GSM Wereldcongres; Hal 1, Kraam A2

QUALCOMM Incorporated (Nasdaq: QCOM), pionier en wereldleider van Code Division Multiple Acces (CDMA) op het gebied van digitale draadloze technologie kondigde vandaag een oplossing voor het Digital Rights Management (DRM) voor de SecureMSM(TM) security suite aan. Hierdoor zijn operators en contentontwikkelaars in staat om door copyright beschermde digitale media over draadloze netwerken te versturen. De SecureMSM(TM)-oplossing is volledig geïntegreerd in superieure Mobile Station Modem(TM) (MSM(TM))-chipsetmogelijkheden en is beschikbaar voor de WCDMA (UMTS)-digitale media markt, beginnend met de MSM6250(TM)-chipset van QUALCOMM. Met de SecureMSM-oplossing ondersteunt QUALCOMM de drie methodes van Open Mobile Alliance(TM) (OMA)DRM versie Een, maar ook andere open
DRM-implementaties. Hierdoor wordt een open platform gerealiseerd met nieuwe zakelijke mogelijkheden die een grotere winst kunnen opbrengen.

De DRM-solution voor de SecureMSM security suite is halverwege het jaar 2004 beschikbaar.

'Dankzij SecureMSM biedt QUALCOMM een DRM-instrument dat open DRM-implementaties ondersteunt,' aldus Luis Pineda, vice-president van de afdeling Marketing&Productmanagement van QUALCOMM CDMA Technologies. 'Verbeterde DRM voor draadloze communicatie biedt operators en contentontwikkelaars de mogelijkheid om hun opbrengst te vergroten. Daarnaast wordt er aan de vraag van de klant voldaan door draadloze apparatuur op de markt te brengen met een uitstekende content die de klant verwacht op infotainment gebied.

Dankzij SecureMSM solution die volledig op de BREW(TM) API van QUALCOMM is gebaseerd, kunnen rechten worden beheerd van alle beschermde media, van premium content tot non-premium content. Contentontwikkelaars en operators kunnen hierdoor hun opbrengst vergroten. Fabrikanten van draadloze handsets kunnen dankzij de SecureMSM solution apparatuur aan hun klanten aanbieden die voldoet aan alle eisen die worden gesteld aan DRM-ondersteuning.

De SecureMSM solution maakt gebruik van de geïntegreerde BREW API van QUALCOMM zodat applicaties die momenteel DRM en Trust Agent gebruiken in de toekomst ook werken op MSM-platforms. Hierdoor kan het ontwerp opnieuw worden gebruikt en het product sneller op de markt gebracht worden. Draadloze applicaties die zijn geschreven op het BREW-platform voldoen, zoals gewoonlijk, aan alle relevante open, publieke standaarden. De SecureMSM security suite is ook beschikbaar voor op Java(R) gebaseerde applicaties. De SecureMSM-software is geïntegreerd in bepaalde MSM-chipset solutions van QUALCOMM en is een belangrijk onderdeel van Launchpad(TM) suite van QUALCOMM.

Belangrijkste kenmerken van de SecureMSM DRM solution van QUALCOMM zijn:


- Open DRM-implementaties waaronder de drie methoden van OMA DRM v1 worden ondersteund.


- 'Forward lock'.


- Gecombineerde levering.


- Afzonderlijke levering.


- Nauwkeurig af te stellen toestemming voor executable content en API toegankelijkheid.


- Een beter beveiligd bestandssysteem om de integriteit van vertrouwelijke informatie te waarborgen.

QUALCOMM Incorporated (www.qualcomm.com) is koploper qua ontwikkeling en levering van innovatieve digitale draadloze communicatieproducten en diensten die zijn gebaseerd op de CDMA digitale technologie van het bedrijf. Het hoofdkantoor staat in San Diego, Californië en het bedrijf behoort tot de S&P 500 Index en is een 2003 FORTUNE 500(R) bedrijf met een notering op de Nasdaq Stock Market(R), onder het tikkersymbool QCOM.

Met uitzondering van historische informatie, bevat dit persbericht toekomstgerichte verklaringen die aan risico's en onderzekerheden onderhevig zijn, waaronder het vermogen van het bedrijf om tijdig en op winstgevende wijze aanzienlijke hoeveelheden CDMA-onderdelen te ontwerpen en te laten vervaardigen, de mate en snelheid waarmee CDMA wordt ingevoerd, veranderingen in economische omstandigheden in de verschillende markten waar het bedrijf actief is, alsook andere risico's die van tijd tot tijd in de SEC-rapporten van het bedrijf zullen worden opgenomen, waaronder het rapport op formulier 10-K voor het jaar dat op 28 september 2003 eindigde, en het meest recente formulier 10-Q.

QUALCOMM is een registreert handelsmerk van QUALCOMM Incorporated. SecureMSM, MSM6250, Mobile Station Modem, MSM, Launchpad en BREW zijn handelsmerken van QUALCOMM Incorporated. Java is een handelsmerk of geregistreerd handelsmerk van Sun Microsystems Inc. in de Verenigde Staten en andere landen. Open Mobile Alliance is een handelsmerk van Open Mobile Alliance Ltd. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van de respectieve eigenaars.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Jennifer Bernas, QUALCOMM CDMA Technologies, +1-858-845-7571,
qct(underscore)publicrelations@qualcomm.com of Emily Gin, Corporate Public Relations, +1-858-651-4084, publicrelations@qualcomm.com, of Bill Davidson, Investor Relations, +1-858-658-4813, ir@qualcomm.com, allen van QUALCOMM Incorporated.

Website: http://www.qualcomm.com

Source: QUALCOMM Incorporated

Jennifer Bernas, QUALCOMM CDMA Technologies, +1-858-845-7571, qct(underscore)publicrelations@qualcomm.com, of Emily Gin, Corporate Public Relations, +1-858-651-4084, publicrelations@qualcomm.com, of Bill Davidson, Investor Relations, +1-858-658-4813, ir@qualcomm.com, allen van QUALCOMM Incorporated.

24 feb 04 13:19