Ingezonden persbericht


Nieuwe reiskrant voor 2004 van Suriname Holidays

PERSBERICHT

Fietsen in Commewijne, expedities over de Lawarivier

Nieuwe droomvakantie-krant
Van suriname holidays

Amsterdam, 24 februari 2004

Suriname Holidays is in Nederland dé specialist op het gebied van reizen naar Suriname. De Amsterdamse touroperator heeft de nieuwe reiskrant voor 2004 uitgebracht met een breed aanbod aan "droomvakanties naar Switi Sranan". Nieuw dit jaar zijn de rondreizen per fiets, de trips naar het uiterste oosten - de Lawarivier - en westen - Apoera, Wanotobo en Marakkarivier - en de grote 16-daagse Suriname expeditie. Ook introduceert Suriname Holidays dit jaar reizen voor backpackers.

Bouwstenen
Suriname is als vakantieland sterk in opkomst. Suriname Holidays speelt hierop in met de nieuwe Suriname krant, vol tips en wetenswaardigheden, die de vakantieganger uitgebreid informeert over de veelzijdigheid van Suriname als vakantieland. Zo zijn er compleet georganiseerde all-in rondreizen en voor doe-het-zelvers is er de mogelijkheid om aan de hand van bouwstenen een geheel eigen reis samen te stellen. De krant biedt tevens overzichtelijke informatie over vervoersmogelijkheden, guesthouses, hotels, korte trips, georganiseerde expedities en individuele rondreizen.

Grote Suriname Expeditie
Nieuw dit jaar zijn fietsvakanties met routes die zijn uitgezet over vlakke gebieden - de districten Commewijne en Para - met rustige weggetjes langs verschillende plantages. Ook voor het eerst zijn er korte trips met expedities naar het nog vrijwel niet door toeristen bezochte oostelijk Suriname. Dit is het woongebied van de Paramaccaners en Aluka's. Interessant en eveneens nieuw is de 16-daagse Grote Suriname Expeditie. Deze indrukwekkende ontdekkingstocht brengt een langdurig verblijf in de jungle met zich mee, overnachtingen in hangmatten met klamboe en baden in de rivier. Er wordt gereisd per korjaal en kleine jungle vliegtuigjes.

Strandvakantie
Wernard Immink, directeur van Suriname Holidays: "Als enige Suriname specialist in Nederland weten wij precies wie er naar Suriname reizen en wat het land te bieden heeft. In onze nieuwe vakantiekrant bieden wij dan ook een breed reisaanbod, inspelend op de wensen van zowel avontuurlijke reizigers, als natuurliefhebbers en cultuurvakantiegangers. Ik verwacht dit jaar ook een toeloop van mensen, die een reis naar Suriname combineren met een strandvakantie naar de Antillen. Wij hebben het aanbod op deze bestemmingen dan ook uitgebreid met nog meer tropische bestemmingen, zoals bijvoorbeeld Trinidad en Tobago."

Tropisch regenwoud
Suriname ligt in Zuid-Amerika, temidden van Guyana, Frans Guyana en Brazilië en is voor 80-85% bedekt met tropisch regenwoud. Het land is dunbevolkt met ongeveer 444.000 inwoners, waarvan ongeveer 90% zich heeft gevestigd in het noorden, langs de kust en in de hoofdstad Paramaribo. Hier woont een rijke variatie aan culturen; van Indianen, Javanen en Chinezen tot Hindoestanen en Creolen. De overige 10% woont verspreid in het binnenland. In Suriname - een voormalige kolonie - is de officiële voertaal Nederlands. Het landschap biedt een afwisselende aanblik; woeste stroomversnellingen en watervallen, indrukwekkende bergtoppen, de natuurstranden aan de Atlantische Oceaan, savannes en verschillende natuurreservaten.

Over Suriname Holidays
Suriname Holidays is in Nederland de specialist op het gebied van reizen naar Suriname. Regelmatig organiseert het bedrijf informatieavonden, om geïnteresseerde consumenten op weg te helpen. Voor het aanvragen van een krant, het boeken van een reis of meer informatie over het reisprogramma en informatieavonden zie www.surinameholidays.nl of bel 020-3301411.

Informatieavond
De eerstvolgende informatieavond vindt plaats op 9 maart om 19.30 uur in Amsterdam in Vereniging Ons Suriname, Zeeburgerdijk 19A in Amsterdam.

Op Pad beurs
Suriname Holidays is aanwezig op de Op Pad beurs van 5 t/m 7 maart in de Jaarbeurs in Utrecht, standnummer 343.