24/02 Maasland
r/> Oss 24-02-2004

BRANDSTICHTING, Nistelrode

Maandagmiddag zijn op De Wan in Nistelrode drie 11-jarige jongens uit Nistelrode en Zevenaar aangehouden voor het plegen van brandstichting. Enkele voorbijgangers zagen dat de jongens brand aan het stichten waren in een container. Zij hebben de jongens staandegehouden en de brand geblust. De drie worden doorverwezen naar een alternatieve strafafhandeling.

BEDREIGING, Oss

Maandagavond zijn op de Molenstraat in Oss een 27-jarige man uit Heesch en een 29-jarige Ossenaar aangehouden voor bedreiging. De verdachten hadden een 32-jarige man uit s-Hertogenbosch met de dood bedreigd. De mannen zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in s-Hertogenbosch waar zij inverzekering zijn gesteld.

RIJDEN ONDER INVLOED, Nistelrode/ Oss

Maandagavond is op de Weijen in Nistelrode een 37-jarige man uit deze plaats aangehouden voor het rijden onder invloed. De automobilist kreeg een rijverbod van vijf uur en er is proces-verbaal opgemaakt.

Later deze nacht werd op de Kromstraat in Oss een 22-jarige bromfietser uit deze plaats aangehouden voor hetzelfde feit. Ook deze bestuurder kreeg een rijverbod van vijf uur en een proces-verbaal.

Op de Oostwal werd het rijbewijs ingevorderd van een 46- jarige Ossenaar. Tegen de automobilist werd tevens proces-verbaal opgemaakt.

VECHTPARTIJ, Berghem

In de nacht van maandag op dinsdag zijn op de Burgemeester van Erpstraat in Berghem een 15- en een 16-jarige Ossenaar aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij een vechtpartij tussen een groep jeugdigen in deze straat. De twee zijn voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Een 17-jarige jongen uit Berghem liep als gevolg van de vechtpartij verwondingen op aan zijn neus en gebit.