Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting


Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting

Getransplanteerden en nabestaanden van donoren zijn welkom op de Transplant-Erendag 2004

De Transplant-Erendag van 10 mei 2002 in de Domkerk te Utrecht was een indrukwekkende en ontroerende dag. Een dag vol gevoelens van erkentelijkheid en diep respect jegens deze donor, voor ons anoniem een bron van een nieuw levenswaardig leven.
Op 21 mei aanstaande zal er weer een Transplant-Erendag zijn, wederom in de Domkerk. Organisator is de Stichting Transplantatie Nu! De vijf bij haar aangesloten patiëntenverenigingen (Vereniging Harten Twee, Nederlandse Leverpatiëntenvereniging, Nederlandse Cystic Fibrosis stichting, Nierpatiëntenvereniging Nederland en de Belangvereniging Longfibrosepatiënten Nederland) zullen gezamenlijk een hommage brengen aan onze donoren en nabestaanden voor het eerbiedwekkende, onbaatzuchtige gebaar: de gave voor het leven.

Twee uitgestoken handen vormen de kern van het beeldmerk. Handen die geven en ontvangen. Het geven van de organen en weefsels door de donor en de dankbaarheid en de eerbied van de getransplanteerde voor de donor. De figuren die de handen omsluiten staan voor de levenscirkel die voor alle betrokkenen werd onderbroken en waar vervolgens weer tijd en kracht werd hervonden om verder te leven en aansluiting in jezelf en bij elkaar te vinden.

Als u meer wilt weten over de Stichting Transplantatie Nu! , kijk dan op
www.transplantatieredtlevens.nl

Aan het bezoeken van deze dag zijn geen kosten verbonden Geïnteresseerd? Dan kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Stichting Transplantatie Nu!, 035-6912668

© NCFS, Dr. A. Schweitzerweg 3, 3744 MG Baarn telefoon 035 - 64 79 257, fax 035 - 64 79 489, e-mail info@ncfs.nl