Lekstroom 15.15 uur

Utrecht 24-02-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Tweetal alsnog naar politiebureau
DOORN Twee inwoners van Driebergen (18 en 19 jaar) hebben zich alsnog bij de politie gemeld in verband met een in het afgelopen weekend gepleegde diefstal van autobanden in Doorn.

De twee hadden samen met een derde Driebergenaar (18 jaar) acht autobanden weggenomen. Omdat de auto van de derde Driebergenaar daarmee zo vol zat, konden zij niet meer in de auto plaatsnemen. Het tweetal zou later door hem weer worden opgehaald, maar onderweg naar zijn huis werd de autobestuurder door de politie aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar werd hij ingesloten. Zijn twee vrienden bleven lange tijd wachten, maar omdat zij geen contact meer kregen met hun kameraad, belden zij een kennis die hen alsnog naar huis bracht. Een dag later zagen zij de auto van hun vriend bij het politiebureau in Zeist staan. In de middag werd het tweetal op het bureau ontboden. Zij bekenden hun aandeel in de diefstal. Alledrie betuigden spijt. Proces-verbaal is inmiddels opgesteld.

Verdachten vernielingen gehoord
AMERONGEN De wijkpolitie heeft vorige week drie verdachten van vernielingen gehoord. Het drietal (twee van 17 jaar en een van 18 jaar, allen woonachtig in Amerongen) wordt verdacht van gepleegde vernielingen bij de brandweerkazerne in de avond van 29 december. De drie verklaarden verantwoordelijk te zijn voor onder meer de vernieling van een lamp en afzuiger.
De politie kwam het groepje alsnog op het spoor, na een anonieme tip aan het begin van deze maand.

Autos Christinastraat doelwit vernieling
ELST In de afgelopen weken zijn bij de politie twaalf aangiftes binnengekomen van vernielingen aan geparkeerde autos.

Op verschillende dagen en verschillende tijdstippen werden met een scherp voorwerp veelal de portieren voorzien van een lange en diepe kras.

De politie verzoekt nadrukkelijk aan eenieder die informatie kan geven over deze vernielingen, te bellen naar 0900-8844 (wijkteam Rhenen).