Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, dinsdag 24 februari

Hoorn 24-02-2004 - 16.00 uur

Snelheidscontrole
Midwoud, maandag 23 februari 2004.
Op de Midwouder Dorpsstraat is van 14.30 tot 15.30 uur een snelheidscontrole gehouden.
Daarbij is één bestuurder bekeurd wegens het overtreden van de maximum. Hij reed op een gedeelte waar een maximumsnelheid geldt van 50 km/u met een snelheid van 70 km/u. In totaal passeerden 134 voertuigen het meetpunt.

Vrouw aangehouden na het plegen van vernielingen Enkhuizen, dinsdag 24 februari 2004.
In de nacht van maandag op dinsdag werd een 40-jarige vrouw uit Enkhuizen aangehouden in een woning aan de Gerrit Stapelstraat. De vrouw had kort daarvoor een aantal ramen van de woning vernield en was naar binnen gegaan. Ondanks het feit dat de bewoner, een kennis van de vrouw, meerdere keren had aangegeven dat de vrouw de woning moest verlaten, weigerde zij dat. Hierop is de vrouw aangehouden.

Autobestuurster gewond na eenzijdig ongeval
Medemblik, maandag 23 februari 2004.
Maandagmiddag raakte een 34-jarige vrouw uit Zwaagdijk gewond bij een eenzijdig ongeval op de Markerwaardweg tussen de Almereweg en de Droge Wijmersweg. De vrouw reed daar als bestuurster van een personenauto toen zij door tot nu toe onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt raakte en tegen een boom tot stilstand kwam. Hierbij raakte zij gewond aan haar hoofd. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn en werd opgenomen. Haar auto raakte volledig vernield.

Winkel overvallen
Hoorn, dinsdag 24 februari 2004.
Dinsdagmorgen omstreeks 10.50 uur werd een overval gepleegd op een winkel aan de Rijnstraat. Op het moment van de overval bevonden zich twee medewerkers en twee klanten in de winkel. Plotseling kwam een man met een bivakmuts over zijn gezicht, de winkel in. Hij bedreigde één van de personeelsleden met een vuurwapen en eiste geld. Onder die bedreiging werd hem geld gegeven. Hierna verliet de man de winkel. Mogelijk is hij weggereden op een fiets in de richting van de Maasweg. De dader is een man van tussen de 18 en 27 jaar. Hij heeft een normaal postuur. De man sprak met een onbekend buitenlands accent en droeg donkere kleding. Eventuele getuigen van de overval of personen die mogelijk iets kunnen vertellen over de identiteit van de dader worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoorn, telefoon 0900-8844.