De Unie


Allianz Nederland Groep - Functiewaardering

24 februari 2004 - Alle functies bij Allianz zijn opnieuw beschreven, gewaardeerd en ingedeeld. Als u het met de indeling niet eens bent kunt u bezwaar maken. De termijn om dit te doen is echter kort. De Unie helpt u.

Procedure
De functiewaarderingsprocedure bestaat voor u uit de volgende stappen:
* Stap 1: kennisgeving functiebeschrijving en -indeling
* Stap 2: overleg met leidinggevende

* Stap 3: bezwaar indienen bij groepsdirectie
* Stap 4: bezwaarcommissie

Stap 1: kennisgeving functiebeschrijving en -indeling Uw werkgever geeft u een beschrijving van uw functie en een daarbij behorende indeling.

Stap 2: overleg met leidinggevende
Als u het met de functiebeschrijving niet eens bent, dient u dit in de lijn te regelen. Dit betekent dat u uw bezwaren met uw leidinggevende moet bespreken totdat u overeenstemming heeft over de functie-inhoud.

Als u het met de indeling van de functie niet eens bent dient u dit eerst ook met uw leidinggevende te bespreken. U dient te vragen hoe de indeling tot stand is gekomen. Deze informatie kan van groot belang zijn bij een eventuele bezwaarprocedure.

Stap 3: bezwaar indienen bij groepsdirectie
Let op: dit bezwaar moet ontvangen zijn binnen 4 weken na de ontvangst van de indeling. Voor velen betekent dit: uiterlijk 10 maart!!!
* Als u het na de toelichting in stap 2 nog niet eens bent geworden over de indeling, dan kunt u gemotiveerd bezwaar aantekenen bij de Groepsdirectie (stuur een kopie naar de leiding van de business unit).

* Als u het niet eens bent geworden over de functiebeschrijving kan het ook raadzaam zijn dat u gemotiveerd bezwaar aantekent, vanwege het verband tussen de functiebeschrijving en functie-indeling. Let op: laat de bezwaartermijn voor de indeling niet verlopen doordat u nog met uw werkgever in bespreking bent over de functiebeschrijving.
De groepsdirectie zal uw bezwaar in behandeling nemen. Als dit niet leidt tot overeenstemming, dan zal de groepsdirectie uw bezwaar doorzenden aan de bezwarencommissie.

Stap 4: bezwarencommissie
De commissie bestaat uit 3 leden: een vertegenwoordiger van uw werkgever, een vertegenwoordiger namens werknemers (een functiewaarderingsdeskundige van De Unie) en een onafhankelijk voorzitter. De bezwarencommissie adviseert de groepsdirectie terzake van bezwaren van medewerkers tegen de indeling van hun functie.

Tips
Veel geschilpunten zullen mogelijk terug te brengen zijn tot de beschrijving van de functie. Hoewel deze geschillen volgens de procedure met in de lijn opgelost moeten worden, kan het raadzaam zijn tijdig de functiewaarderingsprocedure te gebruiken, zeker als het geschil over de beschrijving niet tijdig is opgelost.
* Laat de bezwaartermijn niet verlopen! Handel nu!
* Teken altijd bezwaar aan als u vindt dat daar een reden voor is.
* Baseer uw bezwaar o.a. op de informatie die u van uw leidinggevende heeft ontvangen over de indeling van de functie. Reageer in uw bezwaar op deze informatie en weerleg of becommentarieer deze.

* Laat desgewenst een eventueel bezwaar controleren door uw vertegenwoordiger van De Unie (lei-g@unie.nl). U kunt ook met ons afstemmen over de argumenten die u kunt aanvoeren in uw bezwaarschrift.

Gerwin van der Lei
Bestuurder

dinsdag, 24 februari 2004