Ingezonden persbericht


ROC Oost-Nederland kiest voor Opsware®Asset Insight®

Hilversum, 24 februari 2004 Infraview Solutions B.V. distributeur van Opsware Inc. (NASDAQ: OPSW) maakte vandaag bekend dat zij een overeenkomst heeft gesloten met het ROC Oost-Nederland met betrekking tot de levering en implementatie van de IT Asset Management oplossing 'Opsware Asset Insight' ten behoeve van de 4.000 PC's en servers.

Michel Ham, Managing Director van Infraview Solutions, is zeer verheugd over het tot stand komen van de overeenkomst. "ROC Oost-Nederland is een mooie nieuwe account. Het is een interessante omgeving waar men zeer volwassen omgaat met IT beheer. Het ROC zal zeer snel de investering gaan terugverdienen, zeker gezien het fusietaject met ROC Twente Plus."

Volgens André Wessels, Afdelinghoofd van de afdeling ICT onderdeel van het Servicebedijf ROC Oost-Nederland vertelt:" Op dit moment zijn we reeds ver gevorderd met het invoeren van het werken volgens de ITIL-processen. Hiermee is in 2000 begonnen omdat we als afdeling ICT geconfronteerd werden met een steeds verder groeiende organisatie. Met behulp van de ITIL-Best Practices zagen we mogelijkheden om de groeiende vraag om ondersteuning het hoofd te bieden. In de praktijk blijkt de ITIL-benadering goed te werken, mits je deze toespitst op de eigen organisatie.

Wel werden we steeds geconfronteerd met problemen rond Configuratiebeheer: hoe houd je de CMDB (configuratie management database) up-to-date. We hebben verschillende mogelijkheden uitgeprobeerd, maar het bleef moeilijk dit proces goed onder controle te houden. Ook kostte het onderhoud van de CMDB zeer veel tijd. Daarom zijn we op zoek gegaan naar bedrijven en softwarepakketten die ons zouden kunnen steunen bij het optimaliseren van het Configuratiebeheer. Na veel zoeken, bijwonen van presentaties en vergelijken van prijs-prestatie zijn we uitgekomen bij Infraview Solutions. Zij hebben een goede kijk op het realiseren van Asset Management, waarbij gebruik gemaakt wordt van een goed en overzichtelijk pakket, nl. Opsware Asset Insight® van het Amerikaanse bedrijf Opsware Inc. Omdat de benadering van deze bedrijven ons zeer aanspreekt en omdat de visie van Infraview Solutions in overeenstemming is met onze doelstellingen, hebben we besloten ons Assetbeheer in te gaan richten met hun steun."

Opsware Asset Insight ® behoort tot de beste web based auto-discovery-tools op de markt. Het wordt ingezet door klanten vanaf 250 tot meer dan 200.000 assets. Het biedt: Het breedste platform-support op de markt; Software usage monitoring; Network discovery; Schaalbaarheid; Flexibele en eenvoudig aan te passen architectuur; Krachtige rapportage tool. Asset Insight biedt een complete fysieke blauwdruk van uw organisatie. Samen met Opsware Enterprise Insight®, een hoogwaardige lifecycle Asset Management-oplossing, biedt het een complete oplossing voor het nauwgezet beheren van IT-middelen gedurende de gehele levenscyclus. Onderzoek heeft uitgewezen dat bedrijven met deze oplossingen binnen één jaar al 30 procent kunnen besparen op hun IT-kosten.

Over ROC Oost-Nederland (www.roc-on.nl)
ROC Oost-Nederland (www.roc-on.nl) is een Community College voor beroepsonderwijs en volwasseneneducatie, toegankelijk voor iedereen, waarin de lerende student uitgangspunt is. Een Community College, midden in de maatschappij, in het hart van Twente dat een bijdrage wil leveren aan de ontwikkeling van de samenleving van Twente. ROC Oost-Nederland doet dit onder andere door met overheidsgelden en particuliere gelden op een maatschappelijke manier te ondernemen. Omgekeerd staat zij open voor invloeden vanuit de samenleving. ROC Oost-Nederland is er voor iedereen met of zonder werk, die wil leren voor een beroep of die zich door leren maatschappelijk wil ontwikkelen. Voor meer informatie kunt u mailen naar info@roc-on.nl.

Over Infraview Solutions B.V. ( www.infraview.nl ) Infraview Solutions B.V., kantoorhoudende te Hilversum, Nederland biedt IT asset management software-oplossingen aan organisaties in het midden en hogere segment in Nederland, Belgie en Luxemburg. Infraview biedt haar klanten een rijke ervaring op het gebied van IT asset management. Infraview begrijpt de behoefte van organisaties in het huidige economische klimaat op het gebied van het managen van IT en stelt zich ten doel haar klanten te voorzien van werkende oplossingen die organisaties helpen meer te halen uit de bestaande infrastructuur. Voor meer informatie over Infraview Solutions kunt u bellen met Michel Ham +31(0) 35 64 62 682 of stuur een e-mail naar info@infraview.nl .


---- --