2e persbericht van woensdag 25 februari 2004

Eindhoven 25-02-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Aangehouden voor diefstal geld uit wasautomaten

Na een onderzoek is woensdag rond 14.30 uur in een hotel in Eindhoven een 28-jarige werknemer uit die plaats aangehouden. Hij wordt verdacht van het stelen van geld uit wasautomaten die in het hotel staan. De diefstallen van het kleingeld vonden plaats in de eerste twee maanden van dit jaar. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Eindhoven: Autogordelcontrole

Op de Kruisstraat en de Generaal Knooplaan zijn woensdag autogordelcontroles gehouden. In totaal werden negen bekeuringen hiervoor uitgedeeld.

Helmond: Verkeerscontrole

Op de Wethouder van Wellaan, de Geysendorfferstraat en de Heistraat zijn woensdag verkeerscontroles gehouden. In totaal werden twaalf bekeuringen uitgedeeld. Acht voor het niet dragen van de autogordel, drie voor het onterecht parkeren op een invalidenparkeerplaats en één voor het niet handsfree bellen in de auto.

Best: Snelheidscontrole

Op de Oirschotseweg zijn woensdag tussen 8.40 en 10.55 uur 1.111 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 107 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten is 81 km/u.

Best: Auto gestolen

Op de Dennenhei is in de nacht van dinsdag op woensdag een blauwe Volkswagen TDI met het kenteken 55-LN-ZL gestolen.

Oirschot: Computer gestolen

Bij een inbraak in een bedrijf aan Den Uitvanck is tussen dinsdag 11.00 uur en woensdag 9.00 uur een computer gestolen. De dader kwam binnen door een toegangsdeur open te breken.

Valkenswaard: Verdachte van mishandeling aangehouden

Na een onderzoek is maandag rond 12.00 uur op het politiebureau aan de Waalreseweg een 18-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. Hij wordt verdacht van het met een bijtende vloeistof in het gezicht spuiten en het slaan van twee mannen uit Valkenswaard afgelopen zondagochtend (zie 2e persbericht van zondag 22 februari jl.). De verdachte is in verzekering gesteld en deed vrijwillig afstand van een busje traangas.

Deurne: Fietser gewond bij aanrijding

Woensdagmiddag omstreeks 14.40 uur is op de kruising Zeilbergsestraat Veldstraat een 11-jarig meisje uit Deurne bij een aanrijding met een bestelauto gewond geraakt. Het slachtoffertje fietste, komende uit de richting Zeilberg, over het fietspad van de Zeilbergsestraat. Gekomen op de kruising stak zij plotseling over waardoor een aanrijding met een bestelauto, die in dezelfde richting reed, bestuurd door een 42-jarige vrouw uit Deurne, niet meer was te voorkomen. Het slachtoffer is met een gebroken been overgebracht naar het ziekenhuis.