THE ECONOMIST

Persuitnodiging The Economist: Is integration still possible

PERSUITNODIGING

The Economist Debate 5: 'Is integration still possible?'

Donderdag 26 februari 2004
20.00 - 21.30 uur

De Rode Hoed, Keizersgracht 102, Amsterdam

Integratievraagstuk centraal in Economist debat

Amsterdam, 19 februari 2004 - Het vijfde debat van het internationale weekblad The Economist staat voor de deur. Op 26 februari aanstaande wordt het integratievraagstuk onder de loep genomen onder de titel: 'Is integration still possible?'.
U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Het integratievraagstuk is momenteel actueler dan ooit. Het rapport van de Commissie-Blok over het integratiebeleid concludeert dat de 'integratie van veel allochtonen in Nederland geheel of gedeeltelijk geslaagd is'. Terwijl de commissie spreekt van 'een prestatie van formaat', noemt de Tweede Kamer het rapport 'te vrijblijvend, te voorzichtig'. De kans dat het politieke debat door dit rapport een nieuwe wending krijgt, is klein. Ayaan Hirsi Ali (VVD), één van de sprekers op het Economist debat, vindt de bevindingen 'gebrek aan realiteitszin' hebben. Hoe denken de verschillende panelleden verder over de positie van moslim vrouwen? Brengt de Islam eigenlijk niet alleen maar ellende? En moeten hoofddoekjes op scholen verboden worden? Dit en meer komt ter sprake in het Economist debat in de Rode Hoed te Amsterdam op 26 februari 2004.

Discussiepanel
In het Economist debat discussiëren sprekers uit binnen- en buitenland met elkaar. Dit debat staat onder leiding van John Peet. Hij is niet alleen Europe Editor van The Economist, maar eveneens auteur van het spraakmakende landenrapport over Nederland. Dit rapport is in mei 2002 aangeboden aan de toenmalige minister van Economische Zaken Jorritsma. Het panel bestaat uit Trevor Phillips (voorzitter van de 'Commission for Racial Equality'), Ayaan Hirsi Ali (parlementslid van de VVD), Weyman Bennett (lid van de 'Anti-Nazi League') en Baukje Prins (docent sociale filosofie aan de Rijks Universiteit Groningen en tevens auteur van 'voorbij de onschuld', haar boek over integratie dat in februari dit jaar verschijnt).

Wereldwijd lezerspubliek
The Economist is een internationaal weekblad met verslaggeving, commentaar en analyses op het gebied van politiek, economie, business, wetenschap en technologie. The Economist heeft een wereldwijd publiek van meer dan drie miljoen lezers, grotendeels werkzaam in de top van het politieke en bedrijfsleven. The Economist verschijnt in een oplage van ruim 900.000 en wordt verspreid in meer dan 180 landen.


-- INFORMATIE --
Het debat vindt plaats in De Rode Hoed te Amsterdam, op donderdag 26 februari aanstaande om 20.00 uur. Het debat wordt in het Engels gevoerd. De toegang is vrij, reservering verplicht: per e-mail naar info@huijskens-istha.nl of per post naar Marnix Geus, Huijskens & Istha, Jan van Goyenkade 7, 1075 HN Amsterdam.