ANBO

Het ouderen Songfestival 2004

24-02-2004

Zestien muzikale grijsaards bijten het spits af van Het Ouderen Songfestival 2004. In Theater de Vest in Alkmaar staan zestien zenuwachtige kandidaten te popelen om van start te gaan. Op donderdag 26 februari zullen slechts enkele van deze zangers en zangeressen doorgaan naar de halve finales.

Zestien muzikale grijsaards bijten het spits af van Het Ouderen Songfestival 2004

In Theater de Vest in Alkmaar staan zestien zenuwachtige kandidaten te popelen om van start te gaan.
Op donderdag 26 februari zullen slechts enkele van deze zangers en zangeressen doorgaan naar de halve finales.

De competitie is groot bij deze zestien kandidaten. Diverse genres komen aan bod.

Zo worden aanstaande donderdag de Italiaanse Chitarra Romana en Se vuol ballare afgewisseld door cabareteske liedjes De Bij, van Annie MG Schmidt en Het Hek, van Harry Jekkers. En niet te vergeten doen ook diverse operette liedjes mee in de strijd naar de halve finales.

In totaal zijn er tien voorrondes, waaraan meer dan 130 kandidaten meedoen.

Van die 130 kunnen er slechts 32 in de halve finales staan. Een deskundige jury bepaalt welke kandidaten door mogen naar de halve finales. De jury bestaat uit radiomaker bij RTVN Noord Holland, Ron Versteeg en een zangpedagoog. Het tweetal wordt per voorronde aangevuld met een derde jurylid. Zoals iemand uit de politiek, cultuur of van een ouderenbond. In Alkmaar hebben wij de eer om Bob de Mon als derde jurylid te mogen ontvangen. Hij is kunstcriticus en recensent voor diverse dagbladen in Noord-Holland.

Na Alkmaar volgen in maart en april voorrondes in Amsterdam, Zaandam en Bussum.

Nieuw dit jaar zijn locaties op Texel, in Purmerend en Beverwijk.

De kandidaten, allen ouder dan 55 jaar, brengen diverse genres ten gehore zoals klassiek, jazz, opera, musical en niet te vergeten; het levenslied. Pianist Kees van Zantwijk begeleidt alle kandidaten bij de voorrondes. Hij is de nieuwe muzikale leider van het Ouderen Songfestival, arrangeert de muziek en zal in de halve finales en de finale het combo leiden.

De twee halve finales vinden plaats in het Theater de Meerse in Hoofddorp op maandag 3 mei en in het Zaantheater in Zaandam op woensdag 12 mei. Uiteindelijk zullen zestien finalisten op woensdag 26 mei 2004 in de Stadsschouwburg om de beste drie plaatsen strijden. De presentatie is in handen van onze vaste presentator Hans Martinusse.

De voorrondes, halve finales en finale beginnen om 14.00 uur.

Misschien wilt u meedoen in 2004? Dat kan nog, maar wees er snel bij! Misschien wilt u voorrondes bijwonendat kan zeker! Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Ouderen Songfestival. Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer: 020-4215889 of kijk op de website: www.ouderensongfestival.nl

Mede dankzij de subsidie van de gemeente Amsterdam, gemeente Alkmaar, gemeente Zaanstad, gemeente Beverwijk, de Coöperatie PC en door de samenwerking van de deelnemende instellingen kan Stichting JAM het Ouderen Songfestival organiseren.