VU ziekenhuis

VU medisch centrum opent nieuwbouw

Een compleet nieuw beddenhuis, een nieuw auditorium, een prachtige nieuwe kapel en een stiltecentrum voor moslims. Na vier jaar van intensieve bouw opent het VU medisch centrum op donderdag 26 februari officieel zijn nieuwbouw.

Met de realisering van het nieuwe beddenhuis beschikt het VU medisch centrum over achttien uiterst moderne en bovenal patiëntvriendelijke zorgeenheden (verpleegafdelingen). De zorg-eenheden bestaan uit één-, twee- en vierpersoonskamers. Iedere kamer beschikt over eigen sanitaire voorzieningen. Het nieuwe beddenhuis is tegen het bestaande gebouw aangebouwd, de twee torens tellen elk negen verdiepingen.

Naast het beddenhuis opent het VU medisch centrum diezelfde donderdag de nieuwe kapel en de gebedsruimte voor moslims, beide gelegen in de centrale hal van het ziekenhuis. Zodanig ontworpen en ingericht dat mensen van alle geloofsrichtingen zich er thuis zullen voelen. Zowel medewerkers als patiënten en bezoekers vinden er een plek voor rust of voor een goed gesprek. Deze faciliteiten sluiten uitstekend aan bij de identiteit van het VU medisch centrum.

In de centrale hal van het ziekenhuis is ook een nieuw auditorium gebouwd. Een representatieve ruimte voor symposia en congressen, maar ook voor colleges aan ons toenemend aantal studenten geneeskunde.

De nieuwbouw wordt 26 februari geopend door prof. drs. P. Bouw, voorzitter van de raad van toezicht van het VU medisch centrum. De patiënten kunnen via het interne televisiekanaal de feestelijkheden live volgen. Voor de medewerkers staat de hele week in het teken van de opening van de nieuwbouw. Om de opening te vieren, en ter compensatie van de onvermijdelijke overlast van de bouwjaren, vinden er iedere dag voorstellingen plaats. In het nieuwe auditorium treden deze week onder anderen Javier Guzman, Huub van der Lubbe, Martin Bril en Max Pam en The New Cool Collective op.

De opening van de kapel wordt gevierd met een symposium over de bezieling van het ziekenhuis als bron van zorg.

Interesse?
Wilt u een keer rondgeleid worden over de nieuwe zorgeenheden en door de andere delen van de nieuwbouw? Dan kunt u contact opnemen met de dienst communicatie van het VU medisch centrum, tel. (020) 444 3444, Marcel Licher.
U vindt meer informatie in de speciaal uitgegeven bouwkrant die als pdf-bestand te vinden is op onze website:
http://www.vumc.nl/communicatie/nieuws/persberichten2004/Vumc_bouwkran tdef.pdf
Ook zijn er op de website twee fotos (drukwaardig bestand) beschikbaar voor publicatie:
http://www.vumc.nl/communicatie/nieuws/persberichten2004/Nieuwbouw1_Vu mc.jpg en
http://www.vumc.nl/communicatie/nieuws/persberichten2004/nieuwbouw2_VU mc.jpg

Voor andere fotos kunt u telefonisch contact opnemen.

© VU medisch centrum communicatie@VUmc.nl