Gemeente Goes

Persbericht

Jong en actief in Theater de Mythe

Op donderdag 26 februari om 13.00 uur zijn Goese jongeren tussen 12 en 17 jaar welkom op een activiteitenmiddag: YOUNG GOES ACTIVE. Tijdens deze activiteitenmiddag, die wordt gehouden in Theater de Mythe, kunnen jongeren met de gemeente praten over zaken die zij belangrijk vinden in hun woon-, leer- en werkomgeving. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld school, werk, uitgaan, veiligheid, zorg, voorzieningen en evenementen.

YOUNG GOES ACTIVE wordt gepresenteerd door Eric Holm, bekend van het jeugdprogramma "Beng" van Omroep Zeeland. Op het programma staan twee workshops. De ene workshop is gericht op jongerenparticipatie: wat is het, welke mogelijkheden zijn er, wat gaan we ermee doen. In de tweede workshop wordt een voorbeeldproject getoond. Tegen het einde van de middag is een jeugddebat gepland. Naast praten en discussie is er ook aandacht voor ontspanning en amusement met theater, toneel, muziek en dans. Zo zijn er optredens van de breakdancegroep van Janvier Dance Masters uit Middelburg en Roel Felius en is er een theatervoorstelling van de Amsterdamse theatergroep ImproVisie.

De gemeente Goes organiseert YOUNG GOES ACTIVE in het kader van jongerenparticipatie. Jongerenparticipatie houdt in dat jongeren in de gemeente meepraten over onderwerpen die zij belangrijk vinden. De gemeente wil met jongeren praten om ideeën uit te wisselen en plannen te maken. YOUNG GOES ACTIVE is de eerste activiteit die gericht is op jongerenparticipatie. De bedoeling is dat tijdens deze dag plannen worden gemaakt voor de verdere invulling van jongerenparticipatie in de toekomst.

Goese jongeren tuseen 12 en 17 jaar hebben inmiddels een uitnodiging voor YOUNG GOES ACTIVE ontvangen. Meer informatie is ook te verkrijgen bij Dini Osté van de afdeling Welzijn gemeente Goes, bereikbaar op telefoonnummer 249746 of e-mail d.oste@goes.nl.