Politie Flevoland

Lustrum voor Brugjaar Politie

Flevoland 26-02-2004 - Ook het komend schooljaar gaat Politie Flevoland weer van start met het Brugjaar politie. Dat gebeurt in samenwerking met het ROC Flevoland en is bedoeld voor leerlingen, die jonger zijn dan 17,5 jaar maar wel interesse hebben in het vak. In de week van 30 augustus start de vijfde editie van het Brugjaar Politie, maar daar zijn uiteraard wel leerlingen voor nodig.

De opleiding is gericht op het behalen van het diploma Assistent beveiliger. Na het volgen van de opleiding kan de student in aanmerking komen voor een plaats in de selectieprocedure van de politieopleiding. Er vindt vervolgens een intakegesprek plaats. Ook wordt een sporttest gehouden en heel belangrijk; het gezichtsvermogen moet in orde zijn.

Hoewel Politie Flevoland op dit moment voorlopig geen baangarantie kan geven, voelt het korps zich toch maatschappelijk verantwoordelijk om te proberen jongeren in Flevoland aan een baan te helpen. Daarnaast wordt ook geprobeerd studenten door het juiste onderwijs eventueel aan een werkgever te helpen.

Open avond

Op het ROC Almere Buiten aan de Straat van Florida en ROC Lelystad aan het Agorawagenplein (ROC Dronten dus niet) is maandag 15 maart van 18.30-21.30 uur een open avond, waar onder meer informatie te verkrijgen is over het Brugjaar. Geïnteresseerde kunnen hier terecht met al hun vragen over het Brugjaar Politie en er zijn aanmeldingsformulieren te verkrijgen.

Het vijfde Brugjaar begint in week 29 (eind augustus) op het ROC in Lelystad, daarom gaat de voorkeur uit naar Flevolandse studenten. Inschrijven moet VOOR maandag 12 april 2004 en er is plaats voor maximaal 24 leerlingen in de leeftijd van 16 tot 18 jaar. Er is onderwijs in algemene vakken, zoals Nederlands, ICT, sport, Engel.s, maatschappijleer, EHBO, beveiliging en omgangskunde. Dat is ongeveer tachtig procent van de tijd. De overige twintig procent bestaat uit politielessen.

Stage

Die politielessen worden eenmaal per week gegeven. Op die manier leren de leerlingen al vaardigheden, die nodig zijn voor het politiewerk. Agenten komen met veel praktijkvoorbeelden en dat slaat goed aan bij de leerlingen. Ook zijn er vijf oriëntatieweken in het Flevolandse korps. Praktijk en theorie worden dus zoveel mogelijk afgewisseld.

Verder zijn er zogenaamde PGL-uren. Oftewel project gestuurd leren. Dat zijn zelfstudie-uren als voorbereiding op het Politie Onderwijs 2002 onderwijs.

Belangstelling

Wanneer afgestudeerde Mavo D-leerlingen of hoger en VMBO KBL en TL (Kader Beroepsgerichte Leerweg en Theoretische leerweg), belangstelling hebben voor het politievak of overwegen om te kiezen voor een politieopleiding, kunnen ze zich tot en met 9 april inschrijven voor het Brugjaar. Meer informatie is te verkrijgen via info@rocflevoland.nl; en 0320-237500 (ROC Lelystad) 036-5495900 (ROC Almere) info@politie.flevoland.nl (t.a.v. mevrouw N. Moerings) of 0900-8844 (Politie Flevoland).