AXA Verzekeringen

AXA beschermt klantgegevens ten behoeve van intermediair

26 februari 2004

AXA zal haar ter beschikking staande gegevens van klanten die tot de portefeuille van de adviseur behoren respectievelijk de door de adviseur in verband met het uitbrengen van een offerte verstrekte gegevens van een potentiële klant niet aanwenden voor commercieel gebruik anders dan na akkoord van of in samenwerking met de adviseur. Ook zal AXA deze gegevens niet doorspelen aan derden.

AXA heeft met ingang van heden deze belangrijke alinea toegevoegd aan artikel 9 binnen de samenwerkingsovereenkomst met intermediairs.

De voorzitter van de NVA heeft onlangs zijn zorg uitgesproken over het misbruik van klantgegevens van tussenpersonen door verzekeraars en banken. Ook het grootste verzekeringsvakblad Assurantie Magazine berichtte over duidelijke aanwijzingen dat verzekeraars en banken zich hieraan schuldig zouden maken.
AXA voorzitter Jan van den Berg: "Wij nemen als partij die exclusief staat voor het intermediaire distributiekanaal onze verantwoordelijkheid. AXA wil en kán hierin heel duidelijk zijn: wij zullen klantgegevens van tussenpersonen nooit misbruiken en zullen deze ook niet zonder toestemming van het intermediair commercieel gebruiken."

In een brief verstuurd op 25 februari 2004 aan met AXA samenwerkende tussenpersonen is e.e.a. toegelicht.