BedrijfsautoRAI

26-02-2004

Mercedes-Benz Actros containerwagen voor Schavemaker Containers B.V.

Schavemaker Containers B.V. vervoert losgestorte materialen binnen Europa, zoals staal, schroot, grondstoffen, bedrijfsafval, etc. Schavemaker Containers heeft 42 voertuigen en ruim 400 containers in gebruik, variërend met een inhoud van 15 m³ tot 40 m³.

Dankzij het veelzijdige bedrijfswagenpark kan iedere klant altijd de best mogelijke vervoersmogelijkheid geboden worden.

Speciaal voor het transport van containers met schroot en staal voor Corus (voormalig Hoogovens) uit Beverwijk, is recentelijk een nieuw type Actros 4740K 10x4 aangeschaft. Het concept van een voertuig met vijf assen is goed aangeslagen in de specifieke branche van bouwvoertuigen. Vanwege de zware lading heeft Schavemaker Containers daarom ook gekozen voor een vijfassig voertuig, maar dan als containerwagen. Dankzij de vijf assen heeft het voertuig een GVW van 47 ton en een bruto laadvermogen van boven de 30 ton. Hierdoor kunnen de ritten op de openbare weg efficiënt worden ingepland, zonder daarbij de aslast-regelgeving te overschrijden.

Het voertuig wordt voornamelijk ingezet voor korte ritten in en rond de randstad. Omdat hierbij doorgaans veel schakelmomenten zijn, is er gekozen voor de comfortabele automatische schakelende versnellingsbak. Mercedes-Benz is als bedrijfswagenproducent in staat om een automatische versnellingsbak af-fabriek op het vijfassige voertuig te leveren.

De officiële Mercedes-Benz dealer Gomes uit Zaandam heeft ook de complete installatie verzorgd waarmee de containers op een van de wagens gezet kunnen worden. Daarnaast is de Actros geleased via de officiële leasemaatschappij Mercedes-Benz CharterWay. Alle vraagstukken op het gebied van mobiliteit zijn dus door de dealer uit handen genomen, waardoor Schavemaker Containers één aanspreekpunt heeft.

De betrokkenheid, het meedenkend vermogen, het (technisch) advies en de snelheid van de dealer hebben ervoor gezorgd dat de goede relatie ook in de toekomst wordt voortgezet.

Naast twee Actros voorloopas-trekkers van het type 2543 VLA zijn er momenteel ook twee nieuwe Actros trucks van het type 2544 VLA en twee Actros 1841 LLS Lowliner trekkers bij Gomes Zaanstad in bestelling. Voor de afdeling Transport heeft Schavemaker nog 12 stuks Actros van het type 1844 LS in bestelling staan.