Heuvelrug, 10.25 uur

Utrecht 26-02-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Fietser mishandeld

VEENENDAAL Op woensdag 25 februari werd een fietser door een automobilist mishandeld.

Rond 21.15 uur fietste een 33-jarige fietser uit Veenendaal over de Rozenstraat. Daar botste hij tegen een auto. De automobilist stapte uit, gaf de fietser enkele vuistslagen in het gezicht en ging er vandoor. Het slachtoffer noteerde het kenteken van de auto en werd opgevangen in een pand aan de Rozenstraat. Door de mishandeling liep hij een dik oog op en werd een tand uit zijn mond geslagen.

Aan de hand van het kenteken werd de identiteit van de eigenaar van de auto vastgesteld. Het ging om een 23-jarige man uit Veenendaal. Bij een onderzoek bij zijn woning, werd hij niet aangetroffen. De politie zet het onderzoek naar de verdachte voort.

Ruzie bus- en vrachtwagenchauffeur

RHENEN Op woensdag 25 februari kregen een bus- en vrachtwagenchauffeur het met elkaar aan de stok.

Rond 14.30 uur reed een 42-jarige buschauffeur uit Rhenen op de Frederik van de Paltshof van een bushalte weg. Daardoor moest een 42-jarige vrachtwagenchauffeur uit Urk hard remmen om een aanrijding te voorkomen. Net na de rotonde van de Utrechtsestraatweg Paardenveld werd de bus door de vrachtwagen klemgereden. Daarbij raakte de spiegel van de vrachtwagen de bus. De Urker stapte uit zijn vrachtwagen, duwde het raampje van de buschauffeur open en trok hem naar zich toe. Daarbij schold hij de buschauffeur uit en bedreigde hem. De buschauffeur slaagde erin gedeeltelijk over het gras weg te rijden, maar werd verderop weer door de vrachtwagen klemgereden. Daarop belde de busbestuurder de politie.

Van beide partijen werd een verklaring opgenomen. De busbestuurder deed aangifte van vernieling, belediging en bedreiging. Tegen de vrachtwagenbestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt.