Binnensticht, 10.55 uur

Utrecht 26-02-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Busje van de weg

ZEIST Op woensdag 25 februari raakte een bestelbusje van de weg.

Rond 18.35 uur reed een 25-jarige man uit Amersfoort met zijn bestelbus over de Amersfoortseweg, komende uit de richting van de Utrechtseweg. Door nog onbekende oorzaak raakte hij de macht over het stuur kwijt en belandde via de linkerrijstrook in de linkerberm. Daar botste hij tegen een boom.

De Amersfoorter is met mogelijk ribletsel per ambulance naar het Lichtebergziekenhuis in Amersfoort gebracht. Het busje raakte totaal vernield. De brandweer heeft het wegdek gereinigd in verband met lekkende diesel.

Oplichting

DE BILT Op woensdag 25 februari deed een bejaarde vrouw aangifte van een dinsdag gepleegde oplichting.

Op dinsdag rond 11.00 uur werd aangebeld bij de woning van een 80-jarige vrouw aan het Park Arenberg. Er stonden twee mannen voor de deur en zij liet hen binnen. De mannen vertelden dat een tank in de tuin van de vrouw moest worden uitgegraven en dat zij daar 1000,- voor moest betalen, maar dit later van de gemeente terug zou krijgen. De vrouw betaalde hen het bedrag en de tank zou op woensdag worden verwijderd. De mannen kwamen natuurlijk niet meer terug. Bij navraag bij de gemeente bleek de tank in 1994 al vol te zijn gestort met zand en zou zeker niet, ook niet van gemeentewege, moeten worden verwijderd.

De verdachten waren blanke mannen van ± 40 jaar oud, beiden hadden kort donkerblond haar en een normaal postuur. Zij spraken beschaafd Nederlands.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.