Gemeente Dinkelland

Datum plaatsing: 26 februari 2004
UITNODIGING VERENIGINGEN DENEKAMP
Op zondag 16 mei worden de randweg, ontsluitingsweg en de tunnels liggend aan de randweg officieel geopend. Samen met MKB Denekamp zijn wij van mening dat dit een goede gelegenheid is om een gezamenlijk feest te organiseren. Hierbij willen we ook graag de Denekampse verenigingen betrekken. De diverse verenigingen hebben dan tevens de gelegenheid om zich te profileren. Om al in een vroeg stadium rekening te houden met de verschillende ideeën van de verenigingen, is een gezamenlijke vergadering gepland. Hiervoor zijn de bij ons bekende verenigingen per brief uitgenodigd. Mocht uw vereniging onverhoopt geen uitnodiging hebben ontvangen, wilt u deze oproep dan als zodanig beschouwen. Deze vergadering zal plaatsvinden op woensdag 3 maart 2004 om 19.30 uur in het gemeentehuis te Denekamp. Als u van plan bent deze bij deze vergadering aanwezig te zijn verzoeken wij u vriendelijk dit door te geven aan de contactpersoon bij onze gemeente mevrouw B. Boode, telefoonnummer 0541-854109 of e-mail: b.boode@dinkelland.nl

BELEIDSPLAN RECREATIE EN TOERISME NU TE VINDEN OP ONZE WEBSITE

Op deze website is het beleidsplan recreatie en toerisme te raadplegen.

INLOOPUUR ONTWIKKELINGEN CENTRUM DENEKAMP

Op dinsdag 2 maart 2004 a.s. van 17.00 tot 19.00 uur is het inloopuur in de Woonwinkel aan de Oldenzaalsestraat 5 te Denekamp. Kom gerust een kijkje nemen. De medewerkers van zowel de gemeente als de woonmaatschappij Dinkelborgh zullen zoveel mogelijk informatie verstrekken en uw vragen trachten te beantwoorden. Het volgende inloopuur zal zijn op 6 april 2004 17.00-19.00 uur. OFFICIËLE PUBLICATIES
RUIMTELIJKE ORDENING:
Voorbereidingsbesluit

* In de vergadering van 29 januari 2004 heeft de gemeenteraad besloten te verklaren dat een bestemmingsplanherziening wordt voorbereid voor het perceel kadastraal bekend gemeente Weerselo, sectie U, nr. 11 en plaatselijk bekend Molenweg 1a te Rossum ten behoeve van een kleine groene camping.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking op 27 februari 2004 en ligt met ingang van deze datum ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, locatie Weerselo. Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan tegen het besluit bezwaar worden aangetekend. Het bezwaarschrift dient binnen zes weken na datum publicatie te zijn ingediend bij de gemeenteraad van Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.


* In de vergadering van 11 december 2003 heeft de gemeenteraad besloten te verklaren dat een bestemmingsplanherziening wordt voorbereid voor het perceel kadastraal bekend gemeente Denekamp, sectie N, nr. 1061 en plaatselijk bekend Veldweg te Noord Deurningen om de agrarische bestemming te wijzigen in een woonbestemming.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking op 27 februari 2004 en ligt met ingang van deze datum ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, locatie Weerselo. Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan tegen het besluit bezwaar worden aangetekend. Het bezwaarschrift dient binnen zes weken na datum publicatie te zijn ingediend bij de gemeenteraad van Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

medewerking te verlenen aan een verzoek om vrijstelling van het bestemmingsplan om een bouwplan te kunnen realiseren op een perceel aan de Veldweg te Noord Deurningen, kadastraal bekend gemeente Denekamp, sectie N, nr. 1061. Op grond van artikel 6a van de Wet op de ruimtelijke ordening ligt het voornemen tezamen met de aanvraag met ingang van 27 februari 2004 gedurende een periode van vier weken ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, locatie Weerselo. Gedurende voornoemde periode kan een ieder zijn inspraakreactie omtrent dit voornemen schriftelijk kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

* de Brei 2 in Rossum: uitbreiden van een woning;
* Gruttoweg 11 in Tilligte: bouwen veestal;
* Hopmanstraat 14 in Denekamp: uitbreiden woning en bouw garage;
* Kolberinksmaat 21 in Weerselo: uitbreiden van een woning;
* de Kerkuil 186 in Denekamp: bouwen van een erker;
* Sombeekweg in Denekamp: bouwen van een bedrijfshal en kantoorruimte;

* Brandlichterweg 25 in Denekamp: uitbreiden van een winkel/
* Oranjestraat 31 in Denekamp: vergroten van een woning;
* Stobbenkamp 34 in Ootmarsum: veranderen van een gevel;
* Postweg 15 in Saasveld: plaatsen van een tuinmuur en gewijzigd uitvoeren van een schuur en

* Burgemeester Wijniastraat 4 in Denekamp: uitbreiden van een woning.
Welstand
welstandscommissie aanwezig zijn.
Voor plaats en tijdstip en het maken van een afspraak, kunt u contact opnemen met de afdeling Bouwen en Milieu, telefoon 0541-854213 of 854223.
Verleende bouwvergunning
voor:

* Ootmarsumsestraat 7 in Rossum: vergroten van een rundveestal (17 februari 2004) en

* Weeldbaan 1 in Rossum: bouw woning met garage (24 februari 2004).

Dit besluit kan tijdens de openingsuren worden ingezien bij de afdeling Bouwen en Milieu, locatie Weerselo.Tegen voornoemd besluit kan met ingang van de datum dat tussen haakjes achter de vergunning vermeld staat op grond van de Algemene wet bestuursrecht gedurende zes weken bezwaar worden gemaakt. Het bezwaarschrift moet worden ingediend bij burgemeester en wethouders van Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

* Tiethofweg 10 in Rossum: slopen van een opslagschuur en
* Loohavenweg 1 in Saasveld: slopen van een schuur. afdeling Bouwen en Milieu, locatie Weerselo.

Verleende sloopvergunning en positieve reacties op melding sloopvoornemen
Burgemeester en wethouders hebben besloten sloopvergunning te verlenen voor:


* Weeldbaan 1 in Rossum: slopen van een woonhuis en schuur.

Dit besluit kan tijdens de openingsuren worden ingezien bij de afdeling Bouwen en Milieu, locatie Weerselo. Tegen voornoemd besluit kan met ingang van 20 februari 2004 op grond van de Algemene wet bestuursrecht gedurende zes weken bezwaar worden gemaakt. Het bezwaarschrift moet worden ingediend bij burgemeester en wethouders van Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp. Terinzagelegging ontwerpbesluiten
Weerselo liggen vanaf 27 februari 2004 op werkdagen van 08.30 tot
* Maatschap Scholtenlinde, Nijenkampsweg 4 in Agelo voor een nieuwe,
* Maatschap L.J.J. en M.J.T. Oude Maatman, Wolbertdijk 3 in Weerselo voor een nieuwe, de gehele inrichting omvattende vergunning voor een veehouderij.
26 maart 2004 schriftelijk worden ingediend bij het gemeentebestuur. Terinzagelegging besluit
Op de afdeling Bouwen en Milieu, bezoekadres Burg. Scholtensplein 1, Weerselo ligt vanaf 27 februari 2004 op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur, alsmede buiten kantooruren, na telefonische of schriftelijke afspraak, gedurende zes weken ter inzage het besluit op de aanvraag voor de milieuvergunning van:


* De heer J. Kroeze, Almelosestraat 82 in Agelo voor het oprichten en in werking hebben van een veehouderij.

Beroep tegen het besluit kan tot en met 9 april 2004 worden ingesteld door:

1. degenen die bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit;

2. de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over het ontwerp van het besluit;
3. degenen die bedenkingen hebben tegen wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerp daarvan zijn aangebracht;

4. belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit.

Het beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Zij, die beroep instellen, kunnen bij een spoedeisend belang op grond van de Wet op de Raad van State tevens een verzoek doen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dit verzoek kan eveneens tot en met 9 april 2004 worden gericht aan de Voorzitter van genoemde Afdeling, wil het besluit niet binnen zes weken na de terinzagelegging van kracht worden. Voor het indienen van een beroepschrift en/of een verzoek om een voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd. Een niet terstond van kracht verklaard besluit wordt pas van kracht als op dat verzoek door de Raad is beslist.

Terinzagelegging meldingen
Op de afdeling Bouwen en Milieu, bezoekadres Burg. Scholtensplein 1, Weerselo liggen ter inzage de meldingen ingevolge art. 8.40 Wet milieubeheer van:


* Bouwbedrijf Van der Aa B.V., Hunenborgseweg 6 te Tilligte in verband met het veranderen van de inrichting. Deze verandering houdt in dat een deel van de opslagloods wordt gebruikt voor de stalling van paarden en er wordt een vaste mestopslag gerealiseerd: Besluit Bouw- en houtbedrijven milieubeheer.
* Eddy de Rijk Transport, Hanzeweg 13 te Denekamp in verband met het oprichten en in werking hebben van een transportbedrijf: Besluit Opslag en transport milieubeheer.

* Maatschap Arkink-Weersink, Vlasreutenweg 4 te Nutter. Binnen de inrichting vinden een aantal wijzigingen plaats m.b.t. de ligboxenstal voor melkkoeien en jongvee en m.b.t. de schapenstallen: Besluit melkrundveehouderijen milieubeheer.

Eén ieder kan binnen twee weken op- en aanmerkingen met betrekking tot deze meldingen kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dinkelland.

KAPVERGUNNING

Burgemeester en wethouders van Dinkelland zijn voornemens kapvergunning te verlenen aan:

* de gemeente Dinkelland voor het rooien en verplanten van 14 platanen aan de Oldenzaalsestraat, ter hoogte van de Rabobank. Dit in verband met de herinrichting van het centrum van Denekamp. Het ligt in de bedoeling dat de bomen verplant worden. Deze 14 platanen zijn gekocht door de gemeente Almelo en zullen begin maart (week 11) verplant worden. Wij gaan er vanuit dat van de 14 platanen er ongeveer 11 verplant en hergebruikt kunnen worden. Onderwerpelijke bomen zijn kadastraal bekend Denekamp, sectie Q, nrs. 3356 en 3205.
Het ontwerp-besluit ligt tot en met 5 maart 2004 ter inzage bij de afdeling Beheer en Onderhoud locatie Weerselo. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende tot en met 5 maart 2004 haar/zijn zienswijze naar voren brengen bij het College van burgemeester en wethouders, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

Burgemeester en wethouders van Dinkelland zijn voornemens kapvergunning te verlenen aan:


* de gemeente Dinkelland voor het vellen van 4 zeer slechte platanen in verband met plakoksels en stormschade en het vellen van een 15-tal berken in verband met schade aan trottoir door worteldruk en overlast aanwonenden. Onderwerpelijke boomstructuur wordt i.v.m. herbestraten van trottoirs en wegprofiel geheel gerenoveerd en bevindt zich aan de Stobbenkamp, kadastraal bekend Ootmarsum, sectie B1, nr. 169.
Het ontwerp-besluit ligt tot en met 1 april 2004 ter inzage bij de afdeling Beheer en Onderhoud locatie Weerselo. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende tot en met 1 april 2004 haar/zijn zienswijze naar voren brengen bij het College van burgemeester en wethouders, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.


* Het plaatsen van een tent bij café 'n Deurloop in Ootmarsum tijdens de Koale Kermis op 5, 6 en 7 november 2004.
* Het plaatsen van een tent bij café 'n Deurloop in Ootmarsum tijdens een feest in verband met het halen van paashout op 10 april 2004.

* Stichting Oranje Comité Weerselo voor het houden van koninginnedag op 30 april 2004 van 08.00 tot 17.00 uur in Weerselo.
* R.K. Kerkbestuur H. Plechelmus voor het houden van een palmpasenoptocht op 4 april 2004 in Rossum.
* Werkgroep Koninginnedag voor het houden van een Koninginnedagfeest van 29 april t/m 1 mei 2004 in Denekamp.

Deze aanvragen liggen vanaf morgen gedurende 6 weken ter inzage bij de afdeling Burgerzaken en Belastingen in het gemeentehuis te Denekamp. In die periode kunnen zienswijzen bij de gemeente kenbaar worden gemaakt wat zowel mondeling als schriftelijk kan. Hierbij svp aangeven of men gehoord wil worden.

OVERIGE VERLEENDE VERGUNNINGEN

De afgelopen periode zijn door het college van burgemeester en wethouders de volgende vergunningen verleend:


* EHBO vereniging Afdeling Deurningen voor het houden van een collecte in Deurningen in de periode van 31 mei tot en met 6 juni 2004.

* St. Remigius Harmonie Weerselo voor het houden van een donateursactie van 12 t/m 16 april 2004.

De afgelopen periode is door de burgemeester vergunning verleend aan:


* Jong Nederland St. Antonius voor het houden van een palmpasenoptocht op 4 april 2004.

Binnen 6 weken na de datum waarop het besluit is toegezonden aan de aanvrager kunnen belanghebbenden hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat de vergunning heeft verleend. Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot de afdeling Burgerzaken & Belastingen tel: 0541 854317 of 854311.

COLLECTEN en Kledinginzameling
Er is voor week 10, van 1 tot en met 6 maart 2004 géén collectevergunning of kleding-inzamelingsvergunning verleend.

OVERIGE MEDEDELINGEN

PAPIERINZAMELING

DEURNINGEN: De container staat op de parkeerplaats van ABTB Bijen. De eerstvolgende datum is 28 februari van 09.00-12.00 uur. Voor informatie kunt u Henk Scholten bellen op telefoonnummer 074-2775602 of 074-2456907

WONINGSTICHTING St. JOSEPH, Postbus 20, 7595 ZG WEERSELO. Voor verhuur komt beschikbaar onze woning:Ariënsstraat 19, 7595 XH WEERSELO.Het betreft een: Eéngezinswoning met berging. Overname garage en carport van vertrekkende bewoner. Huurprijs van de woning per maand:332,34 excl. verhoging per 1/7/2004. Aanvaarding: per
1 september 2004.

Uw interesse kunt u binnen één week na heden schriftelijk kenbaar maken aan het Bestuur van de Woningstichting St. Joseph. Voor nadere inlichtingen elke eerste en derde maandagavond van de maand tussen 19.00 uur en 19.30 uur op ons kantoor aan de Gunnerstraat 19 in Weerselo. Telefoon kantoor: 0541-661695.