Gemeente Heumen

Nieuwsberichten

26/02/2004
Raad verlaagt bedrag aansluiting riolering

Raad kiest voor lagere bijdrage aansluiting riolering

De gemeenteraad heeft op 19 februari besloten de eigen bijdrage - de baatbelasting - voor de aansluiting van panden in het buitengebied op de riolering te bepalen op 3.200,--. Dat bedrag is afgeleid van de vergoeding die in 1992 voor aansluitingen moest worden betaald. In het voorstel van B&W stond nog een bedrag van 4.000,--. Voor de aanvang van de vergadering gaf inspreekster mevrouw Küppers te kennen dat bedrag wel erg hoog te vinden. De meerderheid van de raad deelde die opvatting.
Voor de verlaging naar 3200,-- stemden PvdA/GroenLinks, DORP, DGH en de VVD.
Fractie Thonen en het CDA wilden nog verder gaan. Het CDA bepleitte een bedrag van 2500,-- en Partij Thonen wilde een bedrag van 2800,--. Om die reden konden zij niet instemmen met het bedrag waarvoor de meerderheid van de raad stemde.
Het tekort dat ontstaat door de afwijking van de 4000,-- die B&W hadden voorgesteld wordt in eerste instantie gedekt uit een mogelijke meevaller bij de aanbesteding. Is die niet voldoende dan komt het geld uit de reserve van het grondbedrijf.
De raad ging overigens wel akkoord met de variant waarin alle panden op 5 na worden aangesloten op de openbare riolering.