FNV BONDGENOTEN

FNV Bondgenoten tevreden met rapport Arbeidsinspectie

In haar rapport naar agressie en geweld op de NS lijn Enkhuizen - Hoorn concludeert de Arbeidsinspectie dat de NS de afgelopen maanden al voor belangrijke verbeteringen heeft gezorgd. Toch moet het nog beter volgens de arbeidsinspectie. FNV Bondgenoten deelt deze conclusie.

Een groot probleem op het Noord-Hollandse NS traject is de persoonsherkenning en de incidenten in de privé-sfeer. Volgens de arbeidsinspectie is er op dit terrein nog veel mis. Zo weet NS-personeel niet waar ze incidenten en slechte ervaringen moeten melden, is de opvang voor personeel niet voldoende en ook ontbreekt het NS aan inzicht in de omvang van het probleem. Roel Berghuis: 'het is opmerkelijk dat een bedrijf als NS dit onvoldoende regelt. Het is goed dat de arbeidsinspectie op zulke kernpunten uit de Arbowet eisen gaat stellen aan de NS'.

FNV Bondgenoten wacht nu eerst de maatregelen af, die NS zal moeten nemen naar aanleiding van de uitkomsten van het onderzoek. Berghuis: 'We zullen de arbeidsomstandigheden rond agressie en geweld de komende maanden op de voet volgen, als uit het verbeterde inzicht van NS blijkt dat de persoonsherkenning en de incidenten in de privé-sfeer omvangrijker is, dan wil FNV Bondgenoten praten met NS over het rijden buiten het woongebied.

Volgens FNV Bondgenoten gelden de conclusies van het onderzoek voor het hele openbaar vervoer. De bond zal er voor pleiten dat daar ook extra maatregelen worden genomen.

Meer informatie:
Roel Berghuis, bestuurder FNV Bondgenoten, 06-22788521

26 feb 04 11:17