Politie Zuid-Holland-Zuid

26/02 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

26-02-2004 - Persberichten District II

FRONTALE BOTSING: TWEE GEWONDEN
GROOT-AMMERS- Op de Gelkenes zijn twee autos frontaal tegen elkaar gebotst op woensdagmorgen 25 februari. Dit gebeurde ter hoogte van de wegversmalling. Oorzaak van de aanrijding waren de versmalling en de gladheid. Beide bestuurders werden, geheel bij bewustzijn maar met een hoofdwond, per ambulance voor onderzoek overgebracht naar het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. Het gaat om een 36-jarige vrouw uit Schoonhoven en een 45-jarige man uit Bergambacht. Allebei de autos raakten zwaar beschadigd en zijn door een bedrijf weggesleept.

MEISJE AANGEHOUDEN
SLIEDRECHT- Een 17-jarig meisje uit Sliedrecht is aangehouden nadat ze zich na uitnodiging had gemeld aan het politiebureau. Op 8 februari 2004 bevonden twee meisjes uit Sliedrecht zich in een horecagelegenheid aan de Kerkbuurt. Zij voelden zich daar bedreigd toen zij zich in de toiletruimte bevonden en een viertal andere meisjes zich zeer luidruchtig gedroeg. Het viertal trapte onder andere tegen de toiletdeuren. Toen de twee meisjes (14 en 19 jaar) later in de nacht uit de gelegenheid vertrokken, kwamen twee van de vier meisjes achter de twee meisjes (slachtoffers) aan. Om onbekende redenen mishandelden zij deze meisjes buiten op de Kerkbuurt. De slachtoffers wisten daarna met de fiets weg te komen. Eén van de meisjes is op woensdagmorgen 25 februari aangehouden. Dit 17-jarige meisje is ingesloten en in verzekering gesteld. Naar het andere meisje is de politie nog op zoek.

MEST
BLESKENSGRAAF- Een veehouder aan de Abbekesdoel is bekeurd wegens foutieve mestopslag. Dit gebeurde op woensdagmiddag, 25 februari 2004. Politieagenten zagen dat ongeveer 25 kubieke meter mest buiten een vloeistofdichte plaat lag opgeslagen. De veehouder verklaarde dat er op de vloeistofdichte plaat geen ruimte meer was. De politie maakt een zogenaamd verkort proces-verbaal op waarna het Openbaar Ministerie de zogenaamde lik op stuk boete bepaald. Deze boete zal waarschijnlijk 650 euro bedragen.

CONTROLE
HOOGBLOKLAND- Tijdens een snelheidscontrole op de Bazeldijk met de fotoradar hebben politieagenten 59 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op woensdagmiddag, 25 februari 2004 van 15.45 tot 17.45 uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 95 km/uur. In totaal werden 670 voertuigen gecontroleerd.

INBRAAK AUTO
GORINCHEM- Een 21 jarige man uit Gorinchem is aangehouden wegens inbraak in een personenauto. Dit gebeurde op woensdagavond, 25 februari 2004, omstreeks 21.30 uur. De man wordt verdacht van inbraak in en auto welke stond geparkeerd aan de Bagijnenwal. Van die auto werd een portierraam ingeslagen en daarna een frontje van een autoradio gestolen. De verdachte ontkende de inbraak. Hij is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.

RIJDEN ONDER INVLOED
PAPENDRECHT- Op donderdagochtend, 26 februari 2004, omstreeks 01.35 uur, is op de Burgemeester Keijzerweg een 58 jarige man uit Zwijndrecht aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij ruim boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 5 uren heengezonden.

SLIEDRECHT- Op donderdagochtend, 26 februari 2004, omstreeks 01.40 uur, is op de Stationsweg een 40 jarige man uit Sliedrecht aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij ruim boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 4 uren heengezonden.

INBRAAK SCHOOL
PAPENDRECHT- Tijdens een inbraak in en school aan de Stellingmolen zijn 6 computers gestolen. Dit gebeurde op donderdagochtend, 26 februari 2004, omstreeks 03.40 uur. Nadat van een openslaande deur een ruit was verwijderd kon men binnenkomen. Ondanks dat politieagenten snel ter plaatse waren, werden de dader(s) niet meer aangetroffen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.