Politie Zuid-Holland-Zuid

26/02 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

26-02-2004 - Persberichten District I

HELING
ZWIJNDRECHT- Twee mannen zijn aangehouden op verdenking van heling. Op woensdagmorgen werkte een 31-jarige man uit Rotterdam als keurmeester bij de Rijksdienst voor het wegverkeer. Enkele maanden geleden was de motorfiets van deze keurmeester gestolen. Zijn collega keurde op woensdagmorgen een motorfiets en tipte de 31-jarige dat het mogelijk om zijn gestolen motorfiets ging. Dit bleek het geval te zijn. De politie werd gebeld. De politie hield de twee mannen die bij het voertuig waren aan. Het gaat om een 29-jarige man uit Rotterdam en een 22-jarige man uit Rotterdam.

MEISJE AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Een 15-jarig meisje uit Dordrecht is aangehouden. Het meisje wordt ervan verdacht op maandag 2 februari 2004 een vrouw te hebben mishandeld. Deze 22-jarige vrouw uit Tilburg en het 15-jarige meisje hadden in de bus ter hoogte van het Stationsplein onenigheid over een zitplaats. Het meisje gedroeg zich zeer recalcitrant en heeft de vrouw uiteindelijk mishandeld en bij haar keel gegrepen. De vrouw deed aangifte bij de politie. Het meisje werd op woensdagmorgen 25 februari aangehouden.

OPGELET VOOR ZAKKENROLLERS
DORDRECHT- De politie waarschuwt voor zakkenrollers op het Centraal Station in Dordrecht. Al enige tijd ontvangt zij meldingen van mensen die gerold zijn. Enkele personen kochten een treinkaartje bij de automaat en betaalden via hun pinpas. Vervolgens werd hun portemonnee met pinpas gestolen en ontdekten zij later dat er grote geldbedragen van hun rekening waren gepind. Maandagavond 23 februari werd een 30-jarige vrouw uit Breda op deze manier van haar geld beroofd.

De politie wil daarom een waarschuwing geven voor deze manier van zakkenrollen.

* Scherm uw pincode af wanneer een kaartje wordt gekocht. Vraag desnoods aan iemand die meekijkt gepaste afstand te bewaren
* Bewaar uw pincode nooit bij uw pinpas

* Let goed op uw eigendommen: sluit uw tas af

WEGSLEPEN AANHANGWAGENS E.D. ; POLITIE START ACTIE ZWIJNDRECHT- De politie in de wijk Kort Ambacht start deze maand een actie voor het verminderen van de overlast van aanhangwagens, vouwwagens, caravans en dergelijke in de wijk Kort Ambacht.

De politie en de gemeente Zwijndrecht hebben klachten ontvangen van buurtbewoners in de wijk Kort Ambacht dat de aanhangwagens en dergelijke geen fraai zicht geven in de wijk. Tevens is hier en daar sprake van vervuiling van deze voertuigen. Op sommige plaatsen zijn de parkeerplaatsen beperkt en dus zeker niet bestemd voor het stallen van bijvoorbeeld aanhangwagens.
Volgens de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Zwijndrecht is het verboden om een aanhangwagen, vouwwagen of caravan langer dan 3 achtereenvolgende dagen op dezelfde weg te laten staan. Het project start op woensdag 31 maart 2004.

Indien de aanhangwagen, vouwwagen of caravan niet voor 14 april 2004 op een toegestane plaats gestald is zal de politie deze wegslepen en zal er proces-verbaal worden opgemaakt. De stallingkosten zullen in rekening worden gebracht.

De politie doet hierbij een beroep op de eigenaren cq bezitters van aanhangwagens, vouwwagens en caravans om op voorhand hun aanhangwagen, vouwwagen of caravan op een toegestane plek te plaatsen om zo de wijk Kort Ambacht een netter aanzicht te geven.

Bij vragen kunt u altijd contact opnemen met de wijkagent van de wijk Kort Ambacht, mevrouw A. Verdoorn via telefoonnummer 0900-8844

CONTROLE
DORDRECHT- Tijdens een verkeerscontrole hebben politieagenten 74 bekeuringen uitgeschreven voor 49 keer geen autogordel dragen, 22 keer te snel rijden en 3 keer niet hands-free bellen. Ze hielden de controle op woensdag, 25 februari 2004 op de Brouwersdijk, de Krispijnseweg en de Hugo de Grootlaan. In totaal controleerden de agenten 620 voertuigen.

BRAND
DORDRECHT- Op donderdagochtend, 26 februari 2004, omstreeks 07.40 kwam een melding binnen van een brand in een vrachtauto welke stond geparkeerd aan de Brouwersdijk. Bleek dat de accubak in brand was geraakt. De brandweer bluste de brand. Er raakte niemand gewond. De oorzaak van de brand is onbekend.