Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


26 februari 2004


Apeldoorn - apotheker houdt inbreker aan


Een boven de zaak slapende apotheker heeft vannacht een inbreker op heterdaad aangehouden en aan de politie overgedragen. De apotheek aan de Hoofdstraat was voor noodgevallen bereikbaar toen de apotheker omstreeks 05.00 uur wakker werd van een knal. Beneden gekomen stond hij oog in oog met een inbreker. Deze had inmiddels de nodige medicijnen klaar staan om mee te nemen. De apotheker bedacht zich kennelijk geen moment, hield hem aan en sloot hem op in een toiletruimte, waarna hij de politie belde.
Deze nam de 32-jarige man uit Eerbeek over en sloot hem in. Bleek, dat hij over een hoge omheining was geklommen en een ruit had vernield, waarna hij op zoek was gegaan naar medicijnen. De verdachte staat op de lijst van veelplegers en vandaag vindt overleg met het Openbaar Ministerie plaats over een voorgeleiding.


Apeldooorn- diverse aanrijdingen


Hebben zich gisteren gedurende de dag diverse aanrijdingen voorgedaan, waarbij veel blikschade ontstond. In één geval liep een passagier een hoofdwond op die in het ziekenhuis gehecht werd.
Deze aanrijding vond omstreeks 16.00 uur plaats op de A 1 bij Apeldoorn-zuid. Een 40-jarige automobilist uit Wijhe zag mede door de laagstaande zon in combinatie met de sneeuwbuien te laat dat het verkeer voor hem afremde. Hij botste achterop een andere auto bestuurd door een 20-jarige man uit Klarenbeek (gem Voorst). Zijn 25-jarige passagier kwam door de klap met z'n hoofde tegen een metalen rek en liep een hoofdwond op. In het Luks werd deze gehecht.


Even na 08.00 uur botsten op de Rustenburgstraat twee auto's op elkaar omdat één van hen de binnenbocht nam. Om 08.40 uur ontstond een aanrijding op de kruising Sophialaan met de Moelndwarslaan. Een automobiliste uit Zwolle was enigszins verblind door de zon en had de stopstreep niet opgemerkt, waardoor zij de kruising opreed en in aanrijding kwam met een lijnbus. De auto moest worden afgesleept.


Om 09.35 ontstond en kop-start aanrijding op de Laan van Westenenk. Een automobilist uit Almere merkte te laat, dat de auto voor hem afremde voor het verkeerslicht. Een dergelijk ongeval deed zich om 12.00 uur voor op de Deventerstraat. Hier waren drie auto's bij betrokken.


Rond 15.50 vond wederom een aanrijding plaats op het Kanaal zuid onder Loenen. Een 36-jarige man uit eerbeek zag te laat, dat het verkeer voor hem afremde voor het verkeerslicht. Hij remde dusdanig krachtig af dat hij z'n auto niet meer onder controle had en in de berm terecht kwam, warna hij over de kop sloeg. Gelukkig raakte de bestuurder niet gewond.
Op de Adelaarslaan botste omstreeks 16.45 uur een 77-jarige Apeldoorner met z'n auto tegen een muurtje. Hij kwam vanuit een oprit weg en trapte op het gas in plaats van op de rem. De auto moest worden weggesleept.


Een 41-jarige man uit Essen wilde omstreeks 16.00 uur met z'n bestelauto + aanhanger de bocht op het Leienplein richting de Nieuwstraat maken. Hierbij reed hij een paaltje omver.


Op de Snijdersplaats hadden twee Apeldoornse automobilisten rond 17.10 uur een aanrijding met elkaar. Ook hier kwam er politie aan te pas om een registratieset te maken.


Bij alle aanrijdingen die plaats vinden moeten bestuurders (ook overdag) blazen. Dit is één van de speerpunten in de regio Noord- en Oost-Gelderland om het alcoholgebruik in het verkeer en dus het aantal letselongevallen naar beneden te krijgen.


Apeldoorn- gestolen auto staat om de hoek


Werd rond 15.20 uur door een passant gemeld, dat hij op de Albardastraat een auto met doorverbonden bedrading zag staan. Het kenteken werd opgevraagd, maar de auto stond niet als gestolen geregistreerd. Van de te naam gestelde werd ook geen telefoonnummer gevonden en agenten gingen bij betrokkene aan de bel. Zij bleek om de hoek te wonen en had de vermissing van de auto wel opgemerkt maar nog geen politie gebeld.Ze zou zorg dragen, dat de auto opgehaald werd.


Apeldoorn - diefstal gereedschap


Onbekenden hebben ingebroken bij een bedrijf aan de Nagelpoelweg. Na een deur te hebben geforceerd is men er met een hoeveelheid gereedschap ter waarde van ongeveer 10.000 euro vandoor gegaan. Er werden onder meer boormachines, een zaagmachine, een slijptol en een lasapparaat gestolen. De inbraak werd gisteren bij de politie gemeld en afgelopen nacht werd door personeel van een beveiligingsbedrijf ontdekt, dat er weer was ingebroken. Wat er weg is weet de politie nog niet.


Apeldoorn- inbraken


Aan de Badhuisweg en de Adelaarslaan werd vannacht na het vernielen van een ruit ingebroken bij twee winkels. In beide gevallen had men het op de inhoud van de kassa voorzien en in het onderzoek wordt meegenomen de aanhouding van de Eerbekenaar.


Apeldoorn- brand in fietsenstalling


Werd omstreeks 12.35 uur brand gemeld in de fietsenstalling van de Prinses Margrietschool aan de Sluisoordlaan. Bleek een deel van het golfplaten dak te branden en de brandweer had het vuur snel onder controle. De oorzaak wordt onderzocht.


Apeldoorn - man aangehouden na muziekoverlast


Werd gisterenavond rond 20.20 uur gebeld, dat een bewoner van een flat aan de Aristotelesstraat wederom voor muziekoverlast zorgde. Een agent had de avond ervoor nog contact met de man gehad en hierbij had deze zich dreigend in zijn richting uitgelaten. Bij de komst van de politie voor een volgende melding zou hij "passende matregelen" treffen. Reden om met meerdere agenten ter plaatse te gaan en de geluidsoverlast was dermate, dat direct tot actie werd overgegaan. De 28-jarige Apeldoorner werd aangehouden en z'n apparatuur werd in beslag genomen. Aan het politiebureau werd hij verhoord, waarna hij later op de avond in vrijheid is gesteld. Betrokkene is een bekende in het hulpverleningscircuit.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52


---- --