Politie Twente

Persberichten Politie Twente 26 februari 2004

Aanrijding met letsel

4-jarig meisje steekt plotseling de straat over en wordt geschept door een personenauto

Diepenheim

Een 57-jarige man uit Borculo reed woensdagmiddag 25 februari rond 14.00 uur met zijn auto over de Goorseweg in Diepenheim toen er plotseling een kind de straat overstak. De 57-jarige bestuurder probeerde het 4-jarige meisje nog te ontwijken door te remmen maar kon een aanrijding niet voorkomen. Het meisje liep hoogstwaarschijnlijk alleen enkele schaafwonden op maar werd voor alle zekerheid voor controle per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-023704)

Verdachten aangehouden

Twee mannen uit Litouwen worden aangehouden nadat bij hen in de auto inbrekerswerktuigen werden aangetroffen

Borne

Surveillerende politieagenten controleerden donderdag 26 februari omstreeks 02.10 uur op het industrieterrein aan de Hanzestraat in Borne een personenauto met hierin twee jongemannen. De auto had al een tijdje op het industrieterrein rondgereden en was op diverse plekken gestopt. De agenten besloten het voertuig te controleren en troffen hierin diverse inbrekerswerktuigen. De twee inzittenden konden geen verklaring geven voor hun aanwezigheid op het industrieterrein en het voorhanden hebben van inbrekerswerktuigen, waarop de agenten besloten hen aan te houden. Beide verdachten, mannen uit Litouwen van 20 en 22 jaar, zijn voor nader verhoor opgesloten. (bps: 04-023979)

Aanrijding met letsel

Twee gewonden bij aanrijding

Hengelo

Woensdagmiddag 25 februari omstreeks 12.50 uur reed een 87-jarige automobilist uit Hengelo over de Kuipersdijk in Hengelo. Zijn vrouw zat naast hem in de auto. Door nog onbekende oorzaak bleef de 87-jarige man vol op het gaspedaal trappen, verloor hierdoor de macht over het stuur, kwam op de weghelft bestemd voor het tegemoetkomende verkeer terecht en botste frontaal op het aldaar voor rood licht stilstaande verkeer. Twee auto's die voor het verkeerslicht stonden, raakten hierdoor beschadigd. De bestuurders van deze twee auto's bleven ongedeerd. De 87-jarige man en zijn 79-jarige vrouw werden met nog onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De politie heeft het rijbewijs van de 87-jarige bestuurder ingevorderd. (bps: 04-023689)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --