1e persbericht van donderdag 26 februari 2004

Eindhoven 26-02-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Gewapende overval

Op het Floraplein zijn woensdagavond tussen 23.00 en 23.15 uur een 28-jarige en een 34-jarige medewerker van een bedrijf overvallen. Dit gebeurde na sluitingstijd toen zij naar hun auto liepen. Plotseling kwam een man met een bivakmuts naar hen toe gerend. Hij bedreigde hen met een op een vuurwapen lijkend voorwerp en eiste hun portemonnees. De man heeft zijn portemonnee afgegeven. Toen er een auto het bedrijfsterrein opreed is de dader gevlucht. Het gaat om een man van ongeveer 1.70 meter met een normaal postuur. Vermoedelijk is hij tussen de 20 en 30 jaar oud. Hij droeg een donkerblauwe jas en een blauwe spijkerbroek met sportschoenen. In de weggenomen portemonnee zaten enkele pasjes en een rijbewijs. Getuigen die iets gezien hebben dat verband houdt met deze overval kunnen contact opnemen met de politie van de afdeling Stratum via 0900-8844.

Helmond: Man aangehouden na bedreiging

In zijn woning is woensdag om 15.35 uur een 18-jarige Helmonder aangehouden. Hij had eerder die middag in het Mondriaanplantsoen een 35-jarige stadsgenoot bedreigd. De bedreiging was met woorden. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Asten / Eindhoven: Vier mannen verdacht van opensnijden zeilen

Op de Sassenlaan in Eindhoven zijn donderdag om 1.00 uur vier Eindhovenaren van 21, 20 en (2x) 19 jaar oud aangehouden. Dat gebeurde nadat enkele mannen op een parkeerplaats aan de A67 onder Asten waren betrapt bij het opensnijden van zeilen van vrachtautos. Een getuige zag dat de mannen wegreden in een personenauto. Hij noteerde het kenteken en gaf het door aan de politie. De auto reed richting Eindhoven en daar ving een politiepatrouille hem op. Er was niets gestolen. De vier verdachten zijn ingesloten voor onderzoek.

Gemert: Zinloos geweld

Op de Virmundtstraat is dinsdagavond rond 18.00 uur een 46-jarige man uit Gemert mishandeld. Dit gebeurde toen een groep jongeren bij zijn woning de heg probeerden te vernielen. Toen hij de jongeren hierop aansprak werd hij geslagen en geschopt. De politie stelt een onderzoek in naar het gebeurde.

Veldhoven: Computers gestolen

Uit een bedrijf aan de Locht zijn in de nacht van woensdag op donderdag acht computers gestolen. De dader kwam binnen door een ruit aan de zijkant van het pand in te gooien.

Waalre: Inbraak in woning

In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een woning aan de Juliana de Lannoylaan. Aan de zijkant van de woning is een ruitje verwijderd en uit de woning zijn een dvd-speler en een gsm gestolen.