Politie Noord- en Oost Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.
* District Noordwest Veluwe

P E R S B E R I C H T E N

POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE
26 februari 2004

Aanrijdingen door gladheid

Vanwege de sneeuwval en gladheid waren er afgelopen 24 uur er enkele aanrijdingen met materiele schade op de Noordwest-Veluwe. Er vielen geen gewonden.

't Harde - aanrijding door gladheid
Woensdagochtend 25 februari reed een 73-jarige man uit Arnhem op de Eperweg in 't Harde tegen zijn voorligger. De man kon door de gladheid zijn auto niet tijdig tot stilstand brengen toen zijn voorligger stopte omdat voor hem een auto, ook vanwege de gladheid van de weg was geraakt. Hierdoor ontstond tussen beiden een aanrijding, met alleen materiele schade. Niemand raakte gewond.

't Harde -aanrijding door gladheid
Een 39-jarige vrouw uit Zwolle raakte woensdagochtend 25 februari op de A28 t.h.v. 't Harde door de gladheid met haar auto van de weg en kwam in de middenberm tot stilstand. Haar auto raakte niet beschadigd en de vrouw kwam met de schrik vrij.

Putten- aanrijding door gladheid
Een 28-jarige man uit Putten vloog woensdagochtend 25 februari op de Waterweg in Putten door de gladheid uit de bocht en kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand. Zowel auto als lantaarnpaal liepen schade op. De bestuurder raakte niet gewond.

Harderwijk- aanrijding door gladheid

Een 58-jarige man uit Harderwijk kwam in de nacht van woensdag op donderdag 26 feb. vanaf de A28 en reed de Oranjelaan op. Door de gladheid verloor hij de macht over het stuur en kwam tot stilstand tegen een hekje en boompje bij een woning. Zijn auto werd afgesleept. De man kwam met de schrik vrij.

't Loo- Schuurbrand
Op woensdag 25 februari omstreeks 12.22 uur was er een brand ontstaan in een schuur achter een woning aan de Stuivezandsweg. De brandweer kwam ter plaatse en bluste de brand. De schuur inclusief het interieur brandde vrijwel geheel uit. Omdat het dak bestond uit asbest golfplaten werd het terrein en het achterliggende weiland afgezet om het asbest op te ruimen. Oorzaak van de brand was vermoedelijk een houdkachel. De eigenaar had net even de schuur verlaten toen de brand ontstond.

Doornspijk- snelheidscontrole

Woensdagochtend 25 februari heeft de politie tussen 09.30 uur en 12.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Zuiderzeestraatweg-west. In totaal waren er 1015 passanten. Ondanks het zeer slechte weer waren er toch 12 overtredingen waarvan de hoogste 99 km per uur bedroeg.

Politie zoekt getuigen van doorrijding na aanrijding

Een 50-jarige man uit Ermelo deed aangifte van doorrijden na aanrijding. In de nacht van 25 op 26 februari is een onbekende autobestuurder tegen zijn auto aangereden die hij had geparkeerd bij zijn woning aan de Varenlaan. Zijn auto was door de klap tegen de trekhaak van het voertuig dat ervoor geparkeerd stond aangekomen. De veroorzaker kwam vermoedelijk uit de richting van de Leuvenumseweg en is doorgereden zonder zich bekend te maken. De auto van de aangever is vermoedelijk total loss. De auto die ervoor geparkeerd stond liep geen schade op. Een getuige van het voorval had gezien dat de veroorzaker vermoedelijk reed in een rode Austin, type Mini Metro. Andere getuigen van dit voorval worden verzocht zich te melden bij de politie Ermelo. Tel. 0900-8844

Harderwijk-brand in bedrijf

Op woensdagavond 25 februari omstreeks 23.43 uur is er een brand ontstaan bij een bedrijf aan de Thorbeckelaan in Harderwijk. Toen de brandweer en de politie gearriveerd waren, wezen omstanders hen er op dat de eigenaar, een 39-jarige man uit Harderwijk, vermoedelijk nog in het pand aanwezig was. Inmiddels sloegen de vlammen uit het dak. De eigenaar stond achter een elektrische roldeur en kon niet naar buiten, omdat de stroom was uitgevallen. De brandweer heeft toen de deur verwijderd, waarna de man bevrijd kon worden. Hij is door ambulancepersoneel overgebracht naar het St Jansdal ziekenhuis. Zijn letsel is nog niet bekend. De brand is vermoedelijk ontstaan in een wasmachine. De totale schade en het schadebedrag zijn nog niet bekend.

Harderwijk-verkeerscontroles

Op 25 februari heeft de politie van Harderwijk een drietal verkeerscontroles gehouden:

Van 09.30 uur tot 10.10 uur op de Ceintuurbaan, 1 pv opgemaakt voor het niet dragen van de autogordel Van 10.30 uur tot 11.00 uur op de Stationslaan, 2 pv's opgemaakt voor het niet dragen van de autogordel Van 11.30 uur tot 12.00 uur op de Burg. De Meesterlaan 2 pv's voor het niet dragen van de autogordel

Er werden geen snelheidsovertredingen geconstateerd

Heerde-inbraak in woning en winkel
Op woensdag 25 februari tussen 18.15 uur en 19.45 uur is er ingebroken in een winkel en bijbehorend woonhuis aan de Dorpsstraat in Heerde. De dader(s) zijn binnengekomen door een achterdeur open te breken. Vanuit de winkel werd de kassa met inhoud meegenomen en vanuit de woning enkele sieraden. Een van de daders werd, toen hij bezig was, overlopen door de bewoner. Hierop is hij via de tuin gevlucht. Het totale schadebedrag is niet bekend.

Einde berichten

Putten-inbraak bij bedrijf

In de nacht van 24 op 25 februari is er ingebroken bij een bedrijf aan de Bilderdijkstraat in Putten. De daders kwam binnen door een gat in het dak te maken, vervolgens werd binnen een rolluik geforceerd. Vanuit het pand werd een grote hoeveelheid sigaretten en scheermesjes weggenomen. Het schadebedrag is aanzienlijk.

Nadere informatie:
Politievoorlichter Anton de Ronde
055-548 6052
b.g.g. 0900-8844


---- --