Politie Twente

Persberichten Politie Twente 26 februari 2004

Tasjesrover aangehouden

Man op heterdaad aangehouden bij tasjesroof, wordt van aantal berovingen van de laatste dagen verdacht

Enschede

Donderdagmorgen 26 februari om ongeveer 06.50 uur wordt gemeld dat op de parkeerplaats van het ziekenhuis aan de Haaksbergerstraat een man wordt vastgehouden door bewakingspersoneel van het ziekenhuis. Bleek dat een medewerkster van het ziekenhuis op de parkeerplaats was beroofd van haar tas en dat de dader door enkele andere personeelsleden werd achterhaald en werd vastgehouden. Deze persoon, een 25 jr. Enschedeer werd overgenomen en aan het bureau opgesloten. Het slachtoffer, een 27 jr. Enschedese, was op de parkeerplaats door de man vastgepakt waarop haar tas werd afgenomen en de man er vandoor ging. Op roepen van haar reageerden collega's van de bewakingsdienst en werd de berover achterhaald. De politiemensen herkenden direct de aangehouden persoon als zijnde de persoon die voor meerdere berovingen kon worden aangehouden. Duidelijk werd dat hij in ieder geval als verdachte kan worden gezien in een tweetal berovingen die woensdag de 25e februari zijn gepleegd. Woensdagmorgen om ongeveer 10.15 uur werd een 71 jr. Enschedese op het Redemptoristenpark in haar woonplaats beroofd van haar boodschappentas. De tas werd later teruggevonden, alleen de portemonnee was eruit. Gezien het opgegeven signalement was het reeds duidelijk geworden dat de 25 jr. hiervoor verantwoordelijk was. Woensdagavond om ongeveer 22.40 uur werd op de Korte Haaksbergerstraat in Enschede een 51 jr. Enschedese van haar handtas beroofd. Zij stond samen met een vriendin voor een etalage te kijken toen een man haar handtas van haar schouder greep. Bij de aangehouden 25 jr. werden een aantal spullen aangetroffen die uit deze handtas afkomstig waren. De 25 jr. is in de loop van de donderdag in verzekering gesteld. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen of hij mogelijk voor nog meer zaken verantwoordelijk is geweest. (bps: 04-023991 / 04-023629 - 04-023951)

Drugsdealers aangehouden

Gedrag valt op, 5 personen aangehouden, twee dealers nog vast

Enschede

Woensdagmiddag 25 februari om ongeveer 16.40 uur viel surveillerende politiemensen het gedrag op van een man op de Parallelweg in Enschede. Gezien werd dat hij verschillende mensen aansprak. Op een parkeerplaats in de buurt werd een gesprek gevoerd met twee personen en werd gezien dat er een en ander werd overgegeven. Het vermoeden bestond toen dat er in drugs werd gehandeld. De eerste persoon, een 43 jr. Enschedeer, kon worden aangehouden. De andere twee konden niet direct worden getraceerd. De 43 jr. had 7 bolletjes cocaïne in zijn bezit, wat in beslaggenomen is. Aan het bureau is hij voor verder onderzoek opgesloten en later in verzekering gesteld. Het onderzoek werd voortgezet en een half uurtje later werden de twee die vermoedelijk van de 43 jr. hadden gekocht, gesignaleerd op het Stationsplein in Enschede in het gezelschap van 2 anderen. Zij werden in de gaten gehouden en even daarna werd er mogelijk weer gehandeld. Gezien werd dat een persoon iets aannam van een van de anderen. Op dat moment werd er ingegrepen en werden de vier aangehouden en meegenomen naar het bureau. Naast de twee eerder gesignaleerde personen, Enschedeers van 37 en 47 jaar, ging het ook om een Hengeloer van 22 jaar en een Hengelose van 37 jaar. Bij de aanhouding werd gezien dat de 22 jr. iets weggooide, wat even later vier bolletjes cocaïne bleken te zijn. Na een verder onderzoek aan het bureau, werden de Enschedeers en de Hengelose na het afleggen van een verklaring weer heengezonden. De 22 jr. Hengeloer is net als de eerder aangehouden 43 jr. Enschedeer ook in verzekering gesteld en voor verder verhoor opgesloten. (bps: 04-023831 - 04-023858)

Aanrijding met letsel

Automobilist verleent geen voorrang aan fietser

Enschede

Een 51 jr. automobilist uit Enschede verleende woensdagmiddag om ongeveer 16.10 uur geen voorrang aan een 24 jr. fietser ook uit Enschede. Deze laatste is door een ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De 51 jr. wilde vanaf de Hoge Boekelerweg de Noord Esmarkerrondweg oprijden. Gehinderd door de laagstaande zon zag hij de 24 jr. fietser over het hoofd en een aanrijding was het gevolg. (bps: 04-023826)

Aanhouding inbreker

Naar aanleiding van een onderzoek werd een inbreker aangehouden

Enschede

Woensdag 25 februari werd in de loop van de dag een 35 jr. Enschedeer aangehouden die ervan wordt verdacht de dag ervoor te hebben ingebroken in een woning aan de Delistraat in Enschede. Ook de gestolen spullen, twee gitaarversterkers, zijn teruggevonden en zullen aan de 36 jr. eigenaar worden teruggeven. Naar aanleiding van een ingesteld onderzoek werd de 35 jr. aangehouden en werden de goederen teruggevonden. Hij is in verzekering gesteld en zal vrijdag de 27e bij justitie worden voorgeleid. (bps: 04-023449)

Gordelcontroles

30 processen verbaal bij drietal controles

Enschede

Woensdagmorgen 25 februari werden tussen 09.15 en 12.10 uur op een drietal locaties in Enschede controles gehouden op het dragen van de autogordel. Op de Pathmossingel - Getfertsingel en de Kuipersdijk werden in totaal 225 automobilisten gecontroleerd en 30 van hen hebben een bekeuring van 45 euro per persoon gekregen. (bps: 04-023669)

Jan Camphuis.: 053-4555588

---- --