Ingezonden persbericht


Persbericht

Adobe kondigt Adobe PDF JobReady 1.6 aan voor het online aanleveren en afdrukken van documenten

Amsterdam, 26 februari 2004 - Adobe Systems Incorporated (NASDAQ: ADBE) kondigt Adobe PDF JobReady 1.6 aan, de nieuwste versie van de technologie die eerder onder de naam Adobe PDF Transit werd geleverd. Met Adobe PDF JobReady bouwen OEM's en system integrators desktop-oplossingen waarmee gebruikers eenvoudig en betrouwbaar Adobe Portable Document Format (PDF) bestanden afdrukklaar kunnen maken. Deze bestanden kunnen vervolgens via het Internet rechtstreeks naar een ontwikkelcentrale worden gestuurd. Het pakket is verkrijgbaar als Software Development Kit (SDK).

Eén van de essentiële functies in Adobe PDF JobReady 1.6 is de mogelijkheid om met één muisklik Adobe PDF bestanden klaar te maken om te worden afgedrukt. Dit kan vanuit elke authoring-applicatie die is gebaseerd op gepréconfigureerde instellingen van de print provider. Daarnaast kunnen afdruktaken vanaf de desktop gecontroleerd worden en zijn bestandsverzendingen voorzien van een veilige 40-bits codering. Adobe PDF JobReady 1.6 beschikt tevens over de functionaliteit voor het creëren van Job Definition Format (JDF) aan cliëntzijde. Deze zorgt voor het automatiseren van processen en garandeert betrouwbare communicatie tussen creatieve professionals en afdrukaanbieders.

Het bestaande partnership dat Adobe heeft met Datalogics, een vooraanstaande aanbieder van publicatieoplossingen, wordt bovendien verder uitgebreid. System integrators en printservicebureaus over de hele wereld kunnen bij hen terecht voor Adobe PDF JobReady licenties, onderhoud- en klantondersteuning.

"We hebben de merknaam veranderd in Adobe PDF JobReady om de steeds belangrijkere rol van het product met betrekking tot professionele afdruktaken te benadrukken," aldus James Alexander, director of productmanagement, Publishing Technology and Services bij Adobe. "Via technologieën, zoals als Adobe PDF JobReady en partners, zoals Datalogics, heeft Adobe PDF zich ontwikkeld tot het belangrijkste bestandstype voor het veilig aanleveren van afdruktaken met de hoogst mogelijke kwaliteit."

"Print providers zijn zich bewust van de problemen die kunnen ontstaan bij het verzenden, ontvangen en verwerken van taken," zegt James McNeill, president van Datalogics. "Deze problemen worden door Adobe PDF JobReady opgelost. De vraag naar deze technologie geeft enorme mogelijkheden voor Datalogics en de printindustrie. Bedrijven kunnen nu oplossingen en diensten uitbreiden met betrouwbare functionaliteit voor het creëren en aanleveren van Adobe PDF bestanden vanaf de desktop van de klant."

Prijzen en beschikbaarheid
Adobe PDF JobReady is per direct beschikbaar. Voor meer informatie bezoekt u www.adobe.com/products/pdfjobready/main.html. System integrators en aanbieders van printservices kunnen Datalogics bezoeken op www.datalogics.com voor informatie over oplossingen en prijzen.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Een PDF van het persbericht vindt u hier:

http://www.adobe.nl/aboutadobe/pressroom/main.html

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe helpt mensen en bedrijven beter te communiceren door middel van zijn wereldwijd toonaangevende platforms op het gebied van digital imaging, ontwerp- en documenttechnologie voor consumenten, creatieve professionals en bedrijven. De inkomsten van Adobe bedroegen in het afgelopen fiscale jaar meer dan $ 1 miljard. Ga voor meer informatie over Adobe naar www.adobe.com. ###

© 2004 Adobe Systems Incorporated. Alle rechten voorbehouden. Adobe, het Adobe logo, InDesign, PageMaker, Photoshop en Illustrator zijn ofwel geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van Adobe Systems Incorporated in de Verenigde Staten en/of andere landen. Mac is een geregistreerd handelsmerk van Apple Computer Inc., geregistreerd in de Verenigde Staten en andere landen. Microsoft en Windows zijn ofwel handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met: Lilian van Tongerlo van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0) 40 235 46 00
Fax: +31 (0) 40 235 46 01
E-mail: lilianv@lewispr.com
www.lewispr.com


---

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com


---