Ingezonden persbericht


Popidolen veilen persoonlijke items op eBay.nl

Opbrengst van Krezip jack, brillen van Jamai, hoes van de Beatles 'Live at the BBC' en gesigneerde singles van Toto gaat naar goed doel

Amsterdam, 26 februari 2004 - Op online handelsplaats eBay Nederland vindt een exclusieve benefietveiling plaats van collectors items van nationale en internationale beroemdheden uit de muziekwereld. Een greep uit de te veilen items: gesigneerde singles van Toto, door Dolf Jansen gesigneerde en gedragen loopschoenen, een gouden plaat van Henk Westbroek, een exclusief Krezip jack van Brunotti uitgereikt bij de TMF Awards, exclusieve niet gedragen shirts gesigneerd door de voltallige Idols jury, brillen van Jamai en een door Ilse de Lange gesigneerd shirt van haar laatste toer. Pronkstukken van de veiling zijn originele EMI-drukproeven van de hoes van het Beatles album 'Live at the BBC' uit 1994. De veiling loopt van 26 februari tot en met 6 maart en alle items hebben een startprijs van 1 euro. Wereldwijd kan iedereen die lid is van eBay meebieden. De url is: http://members.ebay.nl/aboutme/vanleestpeople-musicveiling/.

Muziek voor en door mensen
De veiling wordt gehouden in samenwerking met VanLeest en is gekoppeld aan het VanLeest People&Music Festival, welke op zondag 7 maart plaats vindt. Tijdens dit festival zal de opbrengst van de veiling bekend worden gemaakt. Deze zal deels worden gebruikt voor de ontwikkeling van talent op de Prompt Trust School in Kaapstad, Zuid-Afrika. De Promptschool is een beroepsopleiding voor popmuzikanten in Zuid-Afrika, vergelijkbaar met de Fontys Rockacademie in Tilburg. Het benefietfestival beoogt een brug te bouwen tussen muziek voor mensen en muziek door mensen. De rest van de opbrengst is bestemd voor de ondersteuning van Vluchtelingenwerk, afdeling Den Bosch. Vluchtelingenwerk helpt jonge alleenstaande vluchtelingen hun persoonlijke talenten te ontwikkelen.

Over eBay®
Met ruim 94 miljoen leden is eBay wereldleider in online handel. eBay stelt de community van gebruikers, zowel particulieren als professionals, in staat om praktisch alles te verhandelen. Onlangs werden de resultaten van het vierde kwartaal aangekondigd, die wederom gekenmerkt werden door een aanzienlijke groei. Wereldwijd heeft de via eBay gerealiseerde omzet in 2003 de 16 miljard dollar overschreden. eBay is een van de weinige e-commerce bedrijven dat winstgevend is en staat bekend om haar gezonde businessmodel waarbij leden onder andere een bijdrage betalen als een transactie geslaagd is. eBay Nederland is gevestigd in Amsterdam en telt momenteel 20 medewerkers. Kijk voor meer informatie op: www.ebay.nl .



Ingezonden persbericht