Politie Gelderland-Midden

Aerdt, Vijf jeugdigen aangehouden wegens vernielingen school
Publicatiedatum: 26-02-2004

Uit een onderzoek naar de vernielingen aan een school in Aerdt met vuurwerk, zijn vijf jeugdige verdachten naar voren gekomen. De jongens komen allen uit Aerdt en zijn 12, 13, 14 (twee keer) en 15 jaar oud.

De vernielingen werden gepleegd in de nacht van 1 januari, rond 1.15 uur. Er werd ondermeer vuurwerk bij de school naar binnen gegooid, waardoor er brand in de school ontstond. Alleen door het kordate optreden van een buurtbewoonster, tevens schoonmaakster van de school en daarom in het bezit van een sleutel, kon worden voorkomen dat de hele school in brand kwam te staan. De totale schade bedroeg rond de 6000 euro.

De gebiedsagent van Aerdt startte een onderzoek op om de identiteit van de verdachten te achterhalen. Hierin werden ondermeer diverse getuigen gehoord. Uiteindelijk werden er negen kinderen in de leeftijd van 12 tot en met 16 jaar gehoord, waarvan er vervolgens vijf als verdachte konden worden aangemerkt.Vier van hen hebben bekend vuurwerk tegen de ramen te hebben gegooid / gezet, waardoor de kozijnen werden ontzet. De vijfde verdachte heeft volgens verschillende getuigen vuurwerk door de brievenbus van de school naar binnen gegooid, waardoor er brand in het gebouw ontstond. De verdachte ontkent echter dit te hebben gedaan.

De politie heeft contact opgenomen met de ouders van de vijf verdachten. Alle vijf zijn doorverwezen naar het bureau HALT. Dit bureau zal over een passende taakstraf voor de vijf beslissen.

voor nadere informatie:
Miriam van de Geer
Politiedistrict Rivierenland
0316-368031

---