Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Benoemingen

buitenlandse dienst ministerie LNV

26 februari 2004 -
In de buitenlandse dienst van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) is een aantal nieuwe vertegenwoordigers in het buitenland benoemd. Het gaat hierbij om nieuwe LNV-attachés in Brussel, Genève, Boedapest, Peking, Mexico, Ankara, Seoul, Teheran en Warschau. Vier LNV-attachés zullen in het voorjaar of in de zomer van 2004 met hun werkzaamheden beginnen. De benoeming van de overige LNV- attachés zal in verband met het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie ingaan na de jaarwisseling 2004/2005.

LNV-attachés vertegenwoordigen het ministerie van LNV in het buitenland. De belangrijkste taken van de buitenlandse dienst van LNV zijn bilaterale en multilaterale samenwerking, zakelijke en maatschappelijke dienstverlening en beleidsondersteuning.

De heer mr. G.P.G. Kunst (37) wordt LNV-raad bij de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging bij de Europese Unie in Brussel. Hij volgt begin 2005 mevrouw drs. M.A.J. Vaes op. Gerbert Kunst is sinds 1991 in dienst bij de directie Juridische Zaken en de directie Internationale Zaken van het ministerie van LNV. Vanaf 1995 tot 1999 was hij werkzaam als (adjunct) landbouwattaché bij de Permanente Vertegenwoordiging bij de Europese Unie in Brussel. Momenteel is Gerbert Kunst plaatsvervangend directeur bij de directie Juridische Zaken. De benoeming zal ingaan na de jaarwisseling.

De heer mr. M.P.C. Huige (38) wordt LNV-raad bij de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging in Genève. Hij volgt de heer ir. R.P. Lapperre op, die terugkeert naar het departement in Den Haag. Rien Huige is sinds 1999 in dienst bij het ministerie van LNV, eerst bij de directie Juridische Zaken en momenteel bij de directie Internationale Zaken. De benoeming zal ingaan na de jaarwisseling.

De heer ir. J.A. Landstra (55) wordt LNV-raad in Boedapest met als werkgebied Hongarije, Bosnië-Herzegovina, Servië-Montenegro, Kroatië, Oostenrijk en Slovenië. Hij volgt de heer drs. J.D. Gábor op, die begin 2005 met pensioen gaat. Jelle Landstra fungeert momenteel als LNV-raad in Mexico. Van 1994 tot 1999 was hij namens het ministerie van LNV gedetacheerd bij de zetmeelindustrie AVEBE. Daarvoor werkte hij in verschillende functies in de buitenlandse dienst van het ministerie van LNV. De benoeming zal ingaan na de jaarwisseling.

De heer ir. H.J.W. van Duijn (36) wordt LNV-raad in Peking met als werkgebied de Volksrepubliek China inclusief Hong Kong, en Mongolië. Hij volgt de heer ir. P.L. Gooren op, die terugkeert naar het departement in Den Haag. Henk van Duijn werkt sinds 1999 bij de Dienst Landelijk Gebied, eerst bij regio Oost en nu bij regio Zuid. De benoeming zal ingaan in het voorjaar van 2004.

De heer ir. P.A.L. de Rijk (59) wordt LNV-raad in Mexico met als werkgebied Mexico en Cuba. Hij volgt de heer ir. J.A. Landstra op, die is benoemd als LNV-raad in Boedapest. In de jaren tachtig was Pieter de Rijk werkzaam bij de directie Internationale Economische Aangelegenheden. Van 1988 tot 1998 werkte hij in verschillende functies in de buitenlandse dienst van het ministerie van LNV. Momenteel is Pieter de Rijk werkzaam bij de directie Visserij. De benoeming zal ingaan in de zomer van 2004.

Mevrouw drs. C.J.M. Konsten (44) wordt LNV-raad in Ankara met als werkgebied Turkije, Israël en de Palestijnse gebieden. Zij volgt de heer ir. G.J.M. Terberg op, die gebruikt maakt van de regeling Flexibel Pensioen en Uitreden (FPU). Carla Konsten is sinds 1998 in dienst bij het ministerie van LNV. Zij is nu hoofd van de expertisegroep Ruimte en Landschap bij het Expertise Centrum LNV in Ede. Daarvoor was zij werkzaam bij de Dienst Landelijk Gebied. De benoeming zal ingaan na de jaarwisseling.

De heer ir. J.P.N. Damen (56) wordt LNV-raad in Seoul met als werkgebied de Republiek Korea en Taiwan. Hij volgt de heer mr. W. Steemers op, die gebruikt maakt van de FPU regeling. Jack Damen is sinds 2002 als beleidsmedewerker voor Dienst Landelijk Gebied werkzaam op de FAO Sub-regional Office for Central and Eastern Europe (FAO/SEUR) in Boedapest. Daarvoor werkte hij al enkele jaren voor de internationale afdeling van Dienst Landelijk Gebied. De benoeming zal ingaan in de zomer van 2004.

De heer drs. A.M. de Roo (49) wordt LNV-raad in Teheran met als werkgebied Iran. Hij volgt de heer ing. C. Gravendaal op, die terugkeert naar het departement in Den Haag. Adrie de Roo is sinds 1999 werkzaam bij de Rijksdienst voor de Keuring van Vee en Vlees (RVV) van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). Momenteel is hij hoofd Interne Audit bij de VWA/RVV. De benoeming zal ingaan omstreeks de jaarwisseling.

De heer drs. ing. A.W. Verhey (47) wordt LNV-raad in Warschau met als werkgebied Polen, Letland en Litouwen. Hij volgt de heer ir. A.C.J. Bovée op, die gebruik maakt van de FPU regeling. Wouter Verhey is momenteel LNV-attaché in Warschau. De benoeming zal ingaan per 1 maart 2004.