Ingezonden persbericht


Persbericht

Dubai's palm island schittert met oracle e-business suite

s werelds indrukwekkendste onroerend goed project draait op Oracle

Palm Island, het spectaculairste nieuwbouwproject ter wereld, zet Oracle software in voor het stroomlijnen van zakelijke processen. Het luxueuze nieuwe resort, bekend als The Palm, gaat drie modules van Oracle's E-Business Suite implementeren, Oracle® Financials, Oracle Property Manager en Oracle Telesales, voor het verbeteren van haar operationele efficiëntie en de service aan klanten.

The Palm is zogezegd met het blote oog zichtbaar vanuit de ruimte, vanwege de omvang en unieke palm vorm (zie fotografie in bijlage). Het schitterende ontwerp heeft de ideale geometrie om een zo lang mogelijke strandboulevard te creëren. De complete grootte van het project is ongeëvenaard: als al het materiaal dat gebruikt is voor het bouwen van Palm Island naast elkaar wordt gelegd, dan zou er een muur van twee meter hoog en een halve meter dik, die drie keer om de aarde past, kunnen worden gebouwd. Voetbalsterren David Beckham en Michael Owen behoren tot de beroemdheden die een appartement in het resort bezitten.

Oracle Property Manager is de hoeksteen van het automatiseringsproject van Palm Island. Het ondersteunt het volledige huurtraject, zowel vanuit het oogpunt van de huurder als de verhuurder. Bovendien komt het tegemoet aan de eisen met betrekking tot het overkoepelende onroerend goed beheer, commercieel eigendomsbeheer, de retail/franchise ondernemingen en de handel in onroerend goed.

Mr. Wahid Attala, Operations Director of Nakheel, de projectontwikkelaar, zei: "De ervaring leert dat service een zeer belangrijke onderscheidende factor is in de onroerend goedsector in deze regio, waarbinnen steeds meer concurrentie is. Het doel van dit ambitieuze e-business project is om onze klanten op een meer geïntegreerde manier te bedienen waarbij we diverse kanalen inzetten, terwijl onze operationele efficiëntie wordt verbeterd door het stroomlijnen van de interne bedrijfsprocessen."

"Palm Island is een goed voorbeeld van een toonaangevend bedrijf in het Midden-Oosten dat een enkele, geïntegreerde oplossing heeft ingezet voor het automatiseren van interne en externe bedrijfsprocessen. Zowel de klanttevredenheid als de efficiëntie neemt hierdoor toe. Door de inzet van Oracle Property Manager kan Nakheel de interactie met haar klanten efficiënt beheren, hun voorkeuren analyseren en zo een succesvolle marketing-, verkoop- en servicestrategie ontwikkelen", aldus Husam Dajani, Vice President of Oracle Middle East.

Oracle Consulting voert de implementatie van E-Business Suite op Palm Island uit, waarbij ze gebruikt maakt van de uitgebreide kennis van het softwarebedrijf op het gebied van onroerend goed projectontwikkeling en -beheer.

Over Oracle
Oracle is 's werelds grootste leverancier van bedrijfssoftware.