Ingezonden persbericht


YUL Data Security nieuwe partner Hitachi Data Systems

Amsterdam, 26 februari 2004 - Hitachi Data Systems (HDS) en YUL Data Security hebben een partnerovereenkomst gesloten. YUL gaat op basis van deze overeenkomst de storage-producten binnen de Thunder 9500V-lijn van HDS in zijn portfolio opnemen. Met de keuze voor HDS is YUL Data Security nu in staat om een volledige lijn van professionele data life cycle-oplossingen bij grote bedrijven te implementeren. YUL heeft al partnerships met leveranciers van oplossingen voor nearline en offline storage. Dankzij het partnership met HDS heeft YUL daar nu online storage aan toegevoegd.

"YUL Data Security heeft zich sinds zijn oprichting volledig gericht op oplossingen op het gebied van data security", zegt Hans Schuurmans, directeur van YUL Data Security. We hebben daardoor een brede expertise opgebouwd met de implementatie van grote storage-omgevingen. Dat heeft geleid tot een toegenomen vraag uit de markt naar high-end storage-omgevingen. We hebben met het oog daarop dit partnership gesloten. HDS is niet alleen marktleider, maar onderscheidt zich ook door het garanderen van 100 procent beschikbaarheid, openheid en een gedegen visie op de toekomst. Om die redenen hebben we deze keus gemaakt."

Volgens Cees Heikamp, Partner Alliance Manager bij Hitachi Data Systems in Nederland, is het partnership met YUL Data Security een rijke aanvulling op de bestaande Business Partners. "YUL richt zich sterk op bedrijven en instellingen waarvoor een optimale opslag en toegankelijkheid van data cruciaal is, door het bieden van data-integriteit, -continuïteit en -data life cycle-managementoplossingen. Onze producten sluiten nauw aan bij die visie en zijn gericht op volledige beschikbaarheid van data, een effectief databeheer en compliance met wet- en regelgeving."

Hitachi Data Systems
Hitachi Data Systems zet zijn wereldwijde R&D-faciliteiten in om storage-oplossingen te ontwikkelen op basis van de beste technologieën met de prestaties, beschikbaarheid en schaalbaarheid die de ROI van klanten maximaliseren en risico's tot een minimum beperken. Door onze focus op de klant bij het leveren van de beste hardware, software en services van Hitachi en onze partners zijn we in staat de business van onze klanten optimaal te ondersteunen. Hitachi Data Systems heeft 2.700 medewerkers en levert direct en via resellers aan ondernemingen en overheden in meer dan 170 landen. Meer dan 50 van de Fortune 100-bedrijven zijn klant van Hitachi Data Systems. Meer informatie: www.hds.com

Hitachi Ltd.
Hitachi Ltd. (NYSE: HIT) heeft zijn hoofdkwartier in Tokio, Japan, en is een toonaangevend, wereldwijd opererend elektronicaconcern met circa 340.000 medewerkers. In het boekjaar 2002 (dat eindigde op 31 maart 2003) werd een geconsolideerde omzet behaald van 68,3 miljard dollar. Het bedrijf biedt een brede reeks van systemen, producten en diensten in marktsectoren als informatiesystemen, elektronische apparatuur, industriële systemen, consumentenproducten, materialen en financiële diensten. Meer informatie over Hitachi is beschikbaar op de website www.hitachi.com

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Hitachi Data Systems
Cees Heikamp
Tel: +31 (0)20 65 09 311
E-mail: cees.heikamp@hds.com

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Cas Heuvelmans
Tel: +31 (0)30 65 65 070
E-mail: cas@lvtpr.nl