Gemeente Eemsmond


Presentatie huisstijl Koninginnedag
donderdag 19 februari 2004

Donderdag 19 februari 2004 heeft de projectorganisatie Koninginnedag van de gemeente Eemsmond de huisstijl voor Koninginnedag in Warffum gepresenteerd. De huisstijl bestaat uit een speciaal ontwikkelde slogan en vormgeving.

Slogan en vormgeving
Bij de keuze van de slogan is voorop gesteld dat Warffum centraal staat. Daarnaast is er voor gekozen een combinatie te maken van de term oranjeboven en de geografische ligging van de gemeente Eemsmond. Dit leverde het volgende resultaat op: Warffum. Het oranjebovenst van het land. In de vormgeving komen het logo van de gemeente Eemsmond en de kleuren groen en blauw terug. Verder komt uiteraard de kleur oranje er in voor. De zwarte stip in het gemeentelogo duidt de ligging van Warffum aan. Vanuit deze stip springt een oranje kroon, dat het bruisend feest op 30 april weergeeft.

Gebruik huisstijl
Voor de organisatie van Koninginnedag is een speciale projectorganisatie in het leven geroepen. Deze projectorganisatie zal de komende maanden veel communiceren met diverse doelgroepen, zoals vrijwilligers, verenigingen, media, etc. Voor de herkenbaarheid en de eenheid van deze communicatie is een huisstijl ontwikkeld. De huisstijl wordt voor alle communicatie-uitingen gebruikt. In de nabije toekomst verschijnen er meer huisstijldragers. Zo verschijnt er een website, een aparte rubriek in het Gemeentenieuws en een programmakrant.

Projectorganisatie
De projectorganisatie Koninginnedag bestaat uit een projectgroep die geleid wordt door projectleider Henk Bos. Verder zijn er vier werkgroepen: Communicatie, Programma en Evenementen, Openbare Orde en Veiligheid en Verkeer, Vervoer en Logistiek. Naast de werkgroepen is er een stuurgroep. Deze stuurgroep bestaat uit de burgemeester en de gemeentesecretaris.