Politie Gelderland-Midden

Spijk, Man raakt gewond bij ongeval op boerderij
Publicatiedatum: 26-02-2004

De politie kreeg vanmiddag rond 12.15 uur een melding van een ongeval op een boerderij aan de Spijkerweg in Spijk. Ter plaatse bleek een 23-jarige man gewond te zijn geraakt doordat hij door een koe werd omver gegooid. Omdat gevreesd werd voor mogelijk inwendig letsel is het slachtoffer met een traumahelicopter naar het ziekenhuis vervoerd.

De man stond samen met zijn vader en twee medewerkers in een koeienstal en wilde de koeien naar buiten drijven. Eén koe keerde zich ineens tegen de man en wierp hem omver. Daardoor viel de man achterover op zijn hoofd en liep daarbij een hoofdwond op. De koe is vervolgens nog met een poot op de maag van de man gaan staan. In het ziekenhuis zal verder worden onderzocht of hierdoor letsel is ontstaan.

voor nadere informatie:
Miriam van de Geer
Politiedistrict Rivierenland
0316-368031

---


---

Nijkerk; proces-verbaal voor vernielingen

Publicatiedatum: 26-02-2004

Tegen een 20-jarige man uit Kootwijkerbroek wordt door de politie in Nijkerk (unit Noord) proces-verbaal opgemaakt. Dit gebeurt in overleg met Justitie. De man wordt verdacht van het vernielen van tissuehouders bij een benzinestation in Nijkerk, begin november vorig jaar. Inmiddels heeft de man verklaard dat hij daar geweest is, nadat hij een paar biertjes had genuttigd. Volgens hem is er niets vernield. Zijn verklaring is met de rest van het proces-verbaal opgestuurd naar Justitie.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden, district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688 221