Hewlett-Packard

Onafhankelijk onderzoek bevestigt dat digitale foto's van HP minder snel vervagen dan gewone foto's

AMSTELVEEN, 26 februari 2004 - Onafhankelijk onderzoek, uitgevoerd door Wilhelm Imaging Research (http://www.wilhelm-research.com) , toont aan dat HP fotoprintsystemen zwart-wit foto's afdrukken, die tot 115 jaar(1) lang bestand zijn tegen zichtbare verbleking - langer dan de meeste traditionele foto's. Deze duurzaamheid en de uitstekende beeldkwaliteit van digitale foto's van HP, zorgen ervoor dat dierbare herinneringen - zoals de kindertijd en trouwdag- vele generaties lang opnieuw beleefd kunnen worden.

In 2003 werden verschillende Photosmart printers geïntroduceerd waarmee zwart-wit foto's van professionele kwaliteit afgedrukt kunnen worden. HP gaf vervolgens de opdracht aan Wilhelm Imaging Research - het belangrijkste onafhankelijke laboratorium ter wereld voor de duurzaamheid van zowel traditionele als inktjetafdrukken - om afdrukken van een representatieve HP printer (de Photosmart 7960) te testen op duurzaamheid. Voor de test werden afdrukken met de HP Nr. 59 foto-inktcartridge, speciaal voor grijstinten, gebruikt. De foto's, afgedrukt op HP Premium Plus fotopapier, werden getest op vervaging onder normale omstandigheden binnenshuis.

Wilhelm Imaging Research gebruikte haar standaard testmethoden (kijk op www.wilhelm-research.com voor details) en stelde vast dat de HP zwart-wit foto's - getest onder glas - 115 jaar bestand zijn tegen vervagen door lichtinvloeden.

"Onderzoeken zoals deze geven de consument de mogelijkheid om verschillende merken en verschillende technologieën te vergelijken op duurzaamheid," zegt Henry Wilhelm, president en oprichter van Wilhelm Imaging Research, Inc. "Onze tests tonen onomstotelijk aan dat ingelijste zwartwitfoto's, afgedrukt op HP Premium Plus fotopapier met de HP Nr. 59 foto-inktcartridge, tot 115 jaar meegaan voordat vervaging optreedt. Dit is langer dan de meeste traditionele zwart-wit foto's, afgedrukt op modern polyethyleen gelamineerd papier (ook wel RC of PE papier genoemd). Ook is het langer dan gewone kleurenfoto's. We gebruiken hier de strengste testmethodologie om de afdrukduurzaamheid te bepalen, zodat onze klanten en anderen in de fotografiewereld de vruchten kunnen plukken van onze onafhankelijke kennis en onze testresultaten."

De HP Nr. 59 foto-inktcartridge voor grijstinten (c9359ae) past in alle HP Photosmart printers, inclusief de 145, 245, 7660, 7760 en 7960. De afdrukresultaten op HP Premium Plus fotopapier zijn met deze printers, volgens HP's Image Permanence Lab, gelijk aan de resultaten die Wilhelm Imaging Research met de HP Photosmart 7960.

Eerder onderzoek van Wilhelm Imaging Research wees al uit dat op de huidige HP kleurenfotoprinters afgedrukte foto's, blootgesteld aan daglicht, tot 73 jaar bestand zijn tegen vervagen.

Het HP Printsysteem
HP maakt betrouwbare en complete printsystemen van een hoge kwaliteit en biedt haar klanten hiermee de mogelijkheid om professioneel lijkende afdrukken te maken. HP printcartridges, printers en fotopapier zijn samen ontwikkeld zodat ze perfect samenwerken. De HP printcartridges op kleurstof basis gecombineerd met HP Premium Plus fotopapier geeft als resultaat heldere kleuren en professionele kwaliteit zwart-wit foto's, uitzonderlijk goed bestand tegen vervagen(2).
Bovendien laat recent consumentenonderzoek, uitgevoerd door SpencerLab(3), zien dat fotografieliefhebbers de voorkeur geven aan de digitale afdrukkwaliteit van het acht-inkten printsysteem boven traditioneel afgedrukte foto's.