Politie Limburg-Zuid

Onder invloed achter het stuur

Westelijke Mijnstreek 26-02-2004 - Bij controle afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht 26 februari 2004 op het Sint Catharinaplantsoen in Grevenbicht van een 19-jarige automobilist uit de gemeente Sittard-Geleen, bleek dat de jongeman onder invloed zijn auto bestuurde.

Ademanalyse in het politiebureau wees een alcoholpromillage in diens bloed uit van 1 promille (tweemaal zoveel dan wettelijk maximaal is toegestaan). De politie maakt proces-verbaal tegen op tegen de verdachte.
Bij controle afgelopen nacht op het Businesspark Stein in Elsloo van een 28-jarige automobilist uit Lanaken (B) bleek ook deze automobilist onder invloed zijn auto te besturen. Ademanalyse; 1,5 promille (driemaal zoveel dan wettelijk maximaal is toegestaan). De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal op.

Ook een 45-jarige automobilist uit de gemeente Sittard-Geleen bleek bij controle afgelopen nacht onder in vloed zijn auto te besturen. De politie zag de verdachte op de Houtstraat in Grevenbicht rijden en bij de vannacht afgenomen ademanalyse in het politiebureau bleek een alcoholpromillage in diens bloed van ruim 1,1 promille. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte. Uiteraard kregen alle automobilisten ook een rijverbod opgelegd.